Autor textu: TASR
31.07.2020

Letná škola slovenského jazyka a kultúry SAS bude online

Tento rok sa online konali aj iné tradičné letné podujatia ako Detská Univerzita Komenského či letná škola Trojsten.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Erika Ďurčová

Bratislava 31. júla (TASR) – Letná škola slovenského jazyka a kultúry Studia Academica Slovaca (SAS) sa tento rok uskutoční online formou, dôvodom sú opatrenia na zabránenie šírenia nového koronavírusu. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Lenka Miller s tým, že 56. ročník letnej školy sa uskutoční od pondelka 3. do 14. augusta.

"Doteraz máme prihlásených 80 uchádzačov z 22 krajín z Európy i zámoria, ktorí sa rozhodli zúčastniť na online výučbe. Podľa úrovne ich jazykovej kompetencie zistenej na základe online testovania je pripravený program jednotlivých kurzov pre začiatočníkov, mierne a stredne pokročilých a pokročilých pod vedením skúsených lektorov," uviedla riaditeľka letnej školy Jana Pekarovičová. Súčasťou letnej školy budú aj online prednášky, vzdelávací program doplní aj ponuka prezentácií slovenských kultúrnych reálií.

V rámci ďalšieho vzdelávania pedagógov sa 17. - 21. augusta online formou uskutoční aj 13. ročník odborno-metodického seminára pre učiteľov slovenského jazyka pôsobiacich na školách v zahraničí. Kurz je určený učiteľom, ktorí majú záujem zdokonaliť si svoje teoretické znalosti, ale najmä praktické didaktické zručnosti pri výučbe slovenčiny ako cudzieho jazyka. UK informuje, že prihlásených je vyše 40 učiteľov z európskych krajín aj zo zámoria.

Tradičný odborno-metodický seminár pre lektorov slovenského jazyka a kultúry pôsobiacich na univerzitách v zahraničí sa bude realizovať v termíne od 18. do 19. augusta prezenčne za účasti pracovníkov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Na programe je rokovanie o prebiehajúcich spoločných výskumných projektoch, problematika analýzy jazykových chýb cudzincov, ako aj aktuálne informácie o nových publikáciách slovakistických pracovísk.

Tento rok sa online konali aj iné tradičné letné podujatia ako Detská Univerzita Komenského či letná škola Trojsten. Prezenčne sa uskutoční len letná škola Ekonomika v kruhu pre deti piateho až deviateho ročníka základných škôl (10. – 14. augusta).

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]