Autor textu: Viera Ristvejová
11.07.2020

Zaparkuj sa v Kulturparku

Sloganom „ZaPARKuj a ZaLISTuj“ Knižnica pre mládež mesta Košice pozýva všetkých milovníkov čítania na letnú návštevu sprístupneného KnihoParku.

Foto: Viera Ristvejová

Koncept voľného sedenia „Sadni si Košice!“ ponúka rodinám aj jednotlivcom možnosť byť vonku a zároveň byť ďalej od ostatných. Odštartoval toto leto a prvé voľné sedenia sa stali súčasťou relaxačnej zóny košického Kulturparku. Realizátormi projektu v Košiciach sú K13 – Košické kultúrne centrá a Creative Industry Košice, n.o.

„Výhodou týchto sedení je, že si každý môže vybrať jemu vyhovujúce miesto kam si presunie svoje sedenie. Ak je horúco presunieme sa do tieňa. Ak zatúžime po teplých slnečných lúčoch posunieme sa so sedením o kúsok ďalej,“ hovorí o možnostiach mobilných sedení Kamila Prextová, riaditeľka knižnice.

pic
Foto: Viera Ristvejová

Keďže sa sedenia stali súčasťou práve areálu Kulturpark, kde má knižnica pobočku LitPark, rozhodli sa knihovníci dodať aktivite trošku knihovníckeho puncu. Akého? „Myslíme si, že k príjemnému sedeniu, sa skvele hodí aj niečo príjemné na čítanie. A tu vznikol priestor pre nás. Ak si vlastné čítanie nedonesiete,ponúkneme Vám ho my.“ S týmto úmyslom knižnica pred vchodom do LitParku zriadila voľný čitateľskýkútik - KnihoPark, v ktorom sú k dispozícii knihy a časopisy, ktoré môžete, no nemusíte vrátiť.

pic
Foto: Viera Ristvejová

Stačí si vybrať vám vyhovujúci priestor na sedenie, z KnihoParku niečo vhodné na čítanie a potom si
presťahovať svoj set na sedenie. „A tam jednoducho „zaparkovať“, hoci aj na celý deň. Navyše pre tých, ktorí tak urobia máme pripravené aj malé prekvapenie,“ naznačuje niečo Kamila Prextová, keď prezrádza, že vo vybraných knihách môže čitateľ niekedy nájsť malé prekvapenie.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]