Autor textu: TASR
06.05.2020

Učitelia a žiaci môžu využívať projekt Výnimočné školy či platformu Teemea

Ambíciou tejto stránky je podľa hovorkyne ZSE Michaely Dobošovej byť inšpiráciou pre výučbu v tomto neštandardnom režime.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Erika Ďurčová

Bratislava 6. mája (TASR) – Učitelia a žiaci môžu v týchto dňoch začať využívať pri domácom vzdelávaní aj web Výnimočné školy, ktorý vytvorila Nadácia Západoslovenskej energetiky (ZSE). Ide o priestor na vzájomnú inšpiráciu učiteľov, žiakov a rodičov. Od stredy je k dispozícii aj vzdelávacia platforma Teemea.
      
Na webovej stránke www.vynimocneskoly.sk sú k dispozícii obsah a učebné materiály z rôznych predmetov, ktoré sú určené pre všetkých - žiakov, rodičov aj učiteľov. Ambíciou tejto stránky je podľa hovorkyne ZSE Michaely Dobošovej byť inšpiráciou pre výučbu v tomto neštandardnom režime.
      
"Po vzniku mimoriadnych opatrení sme v našej Nadácii ZSE v spolupráci s kreatívnymi učiteľmi pripravili veľmi rýchlo na základe reálnych skúseností pedagógov nový flexibilný nástroj, ktorý môžu rodičia využívať spolu s deťmi doma tak, aby učenie bolo zmysluplné, ale aj zábavné. Doterajšie reakcie sú veľmi pozitívne, za prvé dva týždne od spustenia stránky sme zaznamenali takmer 3000 návštevníkov. Preto budeme existujúci obsah rozširovať," uviedol správca Nadácie ZSE Peter Bednár. Zároveň vyzýva učiteľov, aby sa zapojili do tvorby stránky.
      
Prostredníctvom platformy Teemea učitelia tvoria online kurzy pre svojich žiakov, otvárajú online triedy, zadávajú žiakom úlohy, komunikujú s nimi, sledujú aktivity a progres detí a poskytujú im pritom spätnú väzbu. "Teemea umožňuje premeniť všetok učebný obsah na online lekcie a kurzy, ktoré interaktívnou a multimediálnou formou umožnia žiakom učenie kdekoľvek a kedykoľvek. Výhodou platformy je, že všetok obsah, ktorý učitelia vytvoria, zostáva v konsolidovanej forme online lekcií v databáze a navždy sa stane rozšírením učebného repertoáru škôl aj v období po pandémii," informoval o tom TASR Matej Gyárfáš z Touch4IT.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]