Autor textu: TASR
27.04.2020

Študenti pracujú na projektoch študentských firiem aj teraz, komunikujú online

Vďaka tejto praktickej skúsenosti získavajú študenti možnosť aplikovať teoreticky nadobudnuté skúsenosti o fungovaní podnikateľského subjektu okamžite v praxi, uvádza sa na webe JA Slovensko.

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Erika Ďurčová.

 Bratislava 27. apríla (TASR) – Študenti pracujú aj v tomto období na svojich projektoch študentských firiem. V rámci vzdelávacieho projektu JA Slovensko si zakladajú firmy a simulujú pritom všetky kroky podnikania, teda musia prejsť od založenia spoločnosti cez plánovanie činnosti, marketingový prieskum trhu až po likvidáciu podniku a rozdelenie zisku na konci školského roka. V aktuálnej situácii sa však nestretávajú, ale komunikujú online.
      
"Vďaka tejto praktickej skúsenosti získavajú študenti možnosť aplikovať teoreticky nadobudnuté skúsenosti o fungovaní podnikateľského subjektu okamžite v praxi. Učia sa tak nielen ekonómiu, ale aj byť zodpovednými, vedieť sa rozhodovať a viesť firmu," uvádza sa na webe JA Slovensko, ktorý sa zameriava na program aplikovanej ekonómie.
      
Jednou z takýchto firiem je aj spoločnosť Halo-Ware, ktorú tvorí 14 študentov zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na Hálovej ulici v Bratislave, v aktuálnej situácii členovia simulujúcej firmy medzi sebou komunikujú online. "Už pred situáciou s novým koronavírusom sme riešili mnoho vecí online, často sme si volávali a komunikovali cez počítač, takže prechod na čisto online komunikovanie pre nás nepredstavoval výzvu, zvykli sme si rýchlo," priblížil pre TASR Viktor Nagy zo spoločnosti Halo-Ware.
      
Firma študentov sa zameriava na tri produkty. Prvým je aplikácia vyvinutá v spolupráci so psychológmi zo spoločnosti Otvorená hra, ktorá má za úlohu pomôcť ľuďom tráviť voľný čas v aktuálnej situácii produktívne a zábavne. Druhým je aplikácia s názvom Kam na strednú, zameraná je najmä pre žiakov 8. a 9. ročníkov a pomôcť im má so správnym výberom strednej školy. "Bratislavský samosprávny kraj prejavil záujem o možnosť používania našej aplikácie pre ich účely a momentálne rokujeme o podmienkach spolupráce," poznamenal pre TASR Richard Novák zo spoločnosti Halo-Ware. Tretím produktom je aplikácia s názvom Testovanie 9, ktorej úlohou je zjednodušiť prípravu na tento druh testovania.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]