Autor textu: TASR
08.04.2020

O štipendium Martina Filka je možné požiadať do konca apríla

Štipendium podporí štúdium na popredných zahraničných vysokých školách vo vybraných odboroch, pričom sa uprednostňuje najmä štúdium v oblasti ekonómie, matematiky, štatistiky a verejnej politiky.

FOTO TASR - Martin Baumann

 Bratislava 8. apríla (TASR) - O Štipendium Martina Filka je možné požiadať do konca mesiaca apríl. Vďaka nemu môžu slovenskí študenti z najlepších svetových univerzít získať pokrytie študijných nákladov počas maximálne dvoch akademických rokov, za čo sa zaviažu pracovať tri roky po ukončení štúdia v štátnej správe. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

      Jedným z úspešných žiadateľov o štipendium bol aj Samo Varsik, v súčasnosti zamestnanec Inštitútu vzdelávacej politiky (IVP). O štipendium sa uchádzal v roku 2015 ako novoprijatý študent jednej z londýnskych univerzít. Motiváciou pre neho bola túžba vrátiť sa po skončení štúdia v zahraničí domov a získať prvé pracovné skúsenosti práve na Slovensku. Z ponúkaných pracovných pozícií v štátnej správe sa rozhodol pre Inštitút vzdelávacej politiky, ktorý pôsobí na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR. Vzdelávanie bolo pre neho oblasťou, s ktorou sa ako študent ekonómie často stretával, venoval sa jej dokonca aj vo svojej bakalárskej práci. Podľa jeho slov má slovenský vzdelávací systém dodnes výrazné deficity, aj preto padla voľba práve na IVP.

      Štipendium podporí štúdium na popredných zahraničných vysokých školách vo vybraných odboroch, pričom sa uprednostňuje najmä štúdium v oblasti ekonómie, matematiky, štatistiky a verejnej politiky. Podmienkou je, aby zvolená vysoká škola bola umiestnená do 200. miesta v rebríčku hodnotenia v jednom z dvoch svetových rebríčkov kvality vysokých škôl.
​​​​​​​
      Štipendium Martina Filka je grantový program na posilnenie analytických kapacít vo verejnej správe. Výber sa uskutočňuje na 24 pozícií, ktoré ponúka deväť ministerstiev, ako aj Úrad vlády SR a Rada pre rozpočtovú zodpovednosť.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]