Autor textu: TASR
22.03.2020

Skupina Fallgrapp zverejnila tanečnú novinku Keď padal sneh

Vo videoklipe vidíme príbeh bývalého tanečníka, ktorý prišiel o to, čo miluje.

Foto: Youtube

Bratislava 22.03.2020 (Skolske.sk)

Skupina Fallgrapp zverejnila ďalšiu skladbu z pripravovaného albumu Ostrov. Názov je Keď padal sneh a skupina k nej pripravila aj videoklip. Na energickej novinke hosťuje spevák The Curly Simon. Singel je poslednou predzvesťou albumu, ktorý 3. apríla vychádza pod značkou Gergaz. TASR informovala PR manažérka Zuzana Mráziková.

      Kapela sa o slovo prihlásila už začiatkom tohto roka emotívnou skladbou Ostrov, spolu s ktorou avizovala vydanie nového albumu. O necelé štyri týždne sa z dielne Fallgrapp objavila titulná skladba k seriálu Jenny s názvom Iba ďalej kráčam, na ktorej sa autorsky okrem speváčky Nory Ibsenovej podieľali rapper Martin Matys a spevák Simon Štubniak, známy aj pod menom The Curly Simon.

      Po tematicky ťažších skladbách prichádza Fallgrapp s tanečnou a svižnou skladbou Keď padal sneh, na ktorej sa o text a vokál postaral práve The Curly Simon. Nakoľko v rámci svojho sólového projektu aj kapely Don't trust butterflies spieva výlučne v angličtine, slovenský text bol preňho výzvou. „V minulosti som si netrúfol na skladby v slovenčine, ale táto hudba ma tak očarila, že som to jednoducho musel skúsiť.”



      Keď padal sneh je prvou skladbou z repertoáru Fallgrapp, ktorej text zachytáva prežívanie z pohľadu muža a v piesni počuť iba mužský vokál. Vo videoklipe vidíme príbeh bývalého tanečníka, ktorý prišiel o to, čo miluje. Hlavnými črtami sú halucinácie, vidiny, či predstavy, ústrednou témou je paranoidná schizofrénia. Výslednú podobu videoklipu má na svedomí mladý talentovaný režisér Simon Seriš.

      Zoskupenie Fallgrapp sa na hudobnej scéne objavilo v roku 2013 ako projekt muzikanta a producenta Jureša Líšku, ktoré sa behom niekoľkých rokov vyprofilovalo do aktuálnej deväťčlennej zostavy. Fallgrapp podmanivo spája elektroniku s akustickými nástrojmi, sláčikovým triom a ženským vokálom. Zaujímavo vrstvené aranžmány, netradičný prístup k slovenským textom, mimoriadny dôraz na vizuál aj zaujímavé spolupráce sú kombináciou, ktorá kapelu zaraďuje medzi najpozoruhodnejšie slovenské projekty.

      Po mimoriadne úspešnom debute Rieka a jeho zvukovo pestrom nasledovníkovi V hmle prichádzajú Fallgrapp s tretím štúdiovým albumom Ostrov, ktorý vychádza 3. apríla. K dispozícii je v podobe digitálu, CD a LP. S kúpou nového albumu majú fanúšikovia a nadšenci vinylov možnosť dokúpiť exkluzívnu dotlač albumu Rieka na špeciálnom akvamarínovomodrom vinyle.

    

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]