Autor textu: Zuzana Peternai
23.03.2020

Učíme sa doma: Jar prichádza

Sme zodpovedne v nútenej karanténe. Ja, manžel, môj prvák syn a 2,5 ročná dcéra. 

Foto: Zuzana Peternai
pic
Foto: text

Najstarší siedmak je u babky na vidieku, aby jej pomáhal a mohol ísť aj von na čerstvý vzduch. Dostávame aj my domáce úlohy, snažíme sa ich robiť – nie vždy s chuťou, ale snažíme sa. Druhý deň v pracovnom týždni nás však napadlo, že by sme mohli to učenie aj trošku spestriť, veď ide jar.

Tak sme sa do toho dali. Našla som kopec návodov, ako ktorý jarný kvet vyrobiť – dôležité bolo, aby každý kvet vznikol inou technikou. Rozhodli sme sa pre orgován, narcis, hyacint, šafran, snežienky a tulipány. Bolo ich viac, len my sme nemali doma väčší výkres :) Spoločne sme ich vyrobili, no potom prišlo učenie:
​​​​​​​
-        z písania si syn precvičil všetky typy písiem: malé písané, veľké písané, malé tlačené, veľké tlačené, vymýšľame celé vety: ja diktujem, on píše
-        z vlastivedy sme prebrali ročné obdobie jar, časti kvetov
-        z čítania precvičuje názvy kvetov, číta si po sebe
-        z matematiky sme spočítali kvety v záhrade a tvoril úlohy na sčítanie a odčítanie podľa druhov kvetov
-        z cudzieho jazyka (z angličtiny a pre nás aj slovenčiny) si precvičujeme názvy kvetov, farby (aj názov vymaľoval podľa zadaných farieb v AJ a SJ)
-        spievame Jarné kvety v slovenskom jazyku (https://www.youtube.com/watch?v=r3x5lEo7Uiw) a Orgona ága v maďarskom jazyku (https://www.youtube.com/watch?v=nyHoheYgvyw)
Veľmi nás bavila ručná príprava našej jarnej záhradky, a syna trošku viac baví učenie sa pomocou nášho materiálu. Odporúčam vyskúšať.

pic
Foto: text

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]