Autor textu: TASR
20.03.2020

B. Gröhling: Neviem si predstaviť, že po dvoch týždňoch sa deti už vrátia do škôl

 Do úradu by mal fyzicky nastúpiť po vymenovaní novej vlády prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

Foto: Na snímke Branislav Gröhling (SaS)

Bratislava 20.03.2020 (Skolske.sk)

 Nastupujúci minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) si nemyslí, že by mohlo dôjsť k predčasnému ukončeniu školského roka. Pripúšťa však, že dočasné prerušenie vyučovania v súvislosti s výskytom nového koronavírusu bude dlhšie ako dva týždne. Uviedol to pred novinármi po piatkovej ustanovujúcej schôdzi Národnej rady SR.

      O ďalšom vývoji v prípade prevádzky škôl bude hovoriť ešte počas najbližšieho víkendu s nastupujúcim ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO) a aj v rámci krízového štábu. "Neviem si predstaviť, že už po dvoch týždňoch sa vrátia žiaci do škôl, takže jedna z možností je predĺžiť prerušenie výučby o ďalšie dva týždne, ale o tomto budeme rokovať, preto nepredbiehajme," povedal. Uistil, že urobí všetko preto, aby sa školský rok skončil v plánovanom termíne.

      Do úradu by mal fyzicky nastúpiť hneď po vymenovaní novej vlády prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, teda v sobotu (21.3.) popoludní. "Mám dohodnuté stretnutie s pani končiacou ministerkou (Martinou-pozn. TASR) Lubyovou (SNS), že sa osobneme stretneme v sídle ministerstva, aby som prebral úrad i niektoré dokumenty," informoval. "Hneď potom budem mať stretnutie s jednotlivými ľuďmi a tímom, aby sme začali pracovať na tom, čo je potrebné,“ dodal.
​​​​​​​
      Gröhling bol v predchádzajúcom volebnom období členom Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport, od roku 2017 pôsobil takisto ako poradca pre oblasť školstva pre úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]