Autor textu: Školské.sk
28.02.2020

Hudobné zoskupenie 2 VoiSis vydáva videoklip k víťaznej piesni Košického zlatého pokladu

Je spracovaný netradičným spôsobom.

Foto: Archív kapely 2 VoiSis

Bratislava 28.02.2020 (Skolske.sk)


Členovia skupiny 2 VoiSis nenechávajú nič na náhodu a pilne pracujú na tom, aby svoju hudbu ukázali Slovensku. Ide v poradí už o druhý videoklip, ktorý kapela vydala od víťazstva v prestížnej autorskej súťaži organizovanej RTVS Košice a mladí muzikanti neplánujú zastaviť.

Košickí hudobníci na čele s dvoma krásnymi speváčkami Soňou a Luciou sa rozhodli natočiť videoklip k piesni „Posledný krát“ netradičným spôsobom. Kapela stavila na autenticitu a video natočili na ceste do bratislavského štúdia, v samotnom štúdiu aj na zimnom koncerte v Tatrách.

Chceli sme videoklip poňať inak, ako býva zvykom. Namiesto naplánovaného scenára sme chceli divákom priblížiť, ako to u nás v kapele funguje. Často kvôli koncertom cestujeme a na cestách spolu vždy zažijeme veľa zábavy.

Zhrnuli členovia 2 VoiSis. Dobrú náladu, ktorá panovala ako na ceste, tak v štúdiu a aj na koncerte je cítiť v celom videoklipe. Z klipu je jasné, že sa spolu mladí hudobníci naozaj bavia a radi trávia čas pokope.


​​​​​​​
Kapele sa podarilo zachytiť ich „bežný víkend“ plný cestovania a hudby. Aj preto sa videoklip neodohráva na jednom mieste, ale hneď na troch. Kapela cestovala z Košíc, okolo Tatier a cestu im spríjemňovali prestávky na kávu každých pár hodín. „Počasie na cestu nám vyšlo krásne slnečné, a preto sa podarili naozaj pekné zábery. Bola by naozaj škoda, keby celý deň pršalo,“ hovorí speváčka Lucia.
​​​​​​​


Neskôr v bratislavskom štúdiu si 2 VoiSis uplatnili svoj nárok zo súťaže Košický zlatý poklad a nahrali víťaznú pieseň „Posledný krát“ v spolupráci s profesionálmi z rádia Slovensko. „V štúdiu boli na nás všetci milí a to nám dodalo odvahu ísť do nahrávania naplno,“ spomína speváčka Soňa.
Záver videoklipu patrí koncertu na Hrebienku v Tatrách, kde si kapela zahrala pred Emmou Drobnou a o deň neskôr pred Adamom Ďuricom. „Zima vadila asi viac nástrojom ako nám. Nás zahriala veselá energia, ktorá na Hrebienku panovala, no určite k tomu prispel aj tatranský vzduch a čaj,“ konštatujú členovia kapely.

Pieseň „Posledný krát“ je inšpirovaná vlastnou skúsenosťou jednej zo speváčok je o vzťahu dvoch ľudí v ktorom je žena ťahaná za nos, klamaná a zavádzaná až si jedného dňa zloží ružové okuliare a povie si dosť! Bolo to posledný krát! 
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]