Autor textu: Sofia Dobranská
16.01.2020

Aký bol Vianočný koncert?

Gymnazisti opäť ukázali, že okrem dobrých výsledkov v škole, majú aj talent.

Foto: Gymnázium na Školskej ul. v Spišskej Novej Vsi 

Spišská Nová Ves 16.01.2020 (Skolske.sk)


V posledný deň pred vianočnými prázdninami potešili a pobavili svojich spolužiakov a profesorov rôznymi vystúpeniami.

 „Vianočný koncert Gymnázia na Školskej v Spišskej Novej Vsi je úžasný projekt. Dáva možnosť študentom školy ukázať svoj talent, kreativitu pri tvorbe kulís a písaní článkov, ale aj ochotu pomôcť si navzájom,“ vyjadrila sa profesorka a spoluorganizátorka koncertu  Anežka Barillová. „Nad témou veľmi dlho nepremýšľam, lebo väčšinou prvá, ktorá mi napadne spontánne, je najlepšia. Bola ňou rozprávka Rozprávkové Vianoce.“ dodala Anežka Barillová.  

Naozaj, koncert sa niesol v čarovnom rozprávkovom duchu. Otvorila ho druháčka Nina Ratkovská a spolu s partnerom ohúrili svojím tancom na profesionálnej úrovni. Vystúpili aj štvrtáčky s vtipným tancom, v ktorom babky v krojoch zatancovali moderné tance a ďalšia štvrtácka partia prispela vtipnou scénkou o známej rozprávke Popoluška. Gymnazisti ukázali, že aj s hudobnými nástrojmi v rukách to vedia. Mini orchester v zložení husle, priečne flauty a klavír zahrali skladbu Somwhere in my memory z filmu Sám doma. Taktiež sa nedali zahanbiť ani po speváckej stránke či už sólovo alebo  záverečným spevom piesne Najkrajšie Vianoce od Mariána Čekovského.  

            Koncertom sprevádzali moderátori − tretiaci Sára a Kristián, ktorí v dobových kostýmoch naozaj vyzerali ako z rozprávky. „Bola som príjemne prekvapená spoluprácou žiakov a učiteľov. Vytvorili spolu naozaj pekné predstavenie. Nečakala som, že sa zapojí toľko žiakov,“ prezradila Kristína Hatalová z 1.C.

            Koncert okrem spríjemnenia predvianočných chvíľ dotvárajú aj iné faktory.

Prvý vianočný darček podľa je mňa akcia, ktorá vystihuje jeden z významov Vianoc − obdarovať a byť obdarovaný. Druhú priniesol život sám − Pomoc v núdzi. My všetci sme radi pomohli dobrovoľným vstupným rodine chorého Šimonka, aby sa im ľahšie bojovalo, “ povedala profesorka Anežka Barillová.

„Popravde som úprimne prekvapená z každého výstupenia. Všetci odviedli kus dobrej práce a investovali veľa času a energie, “uviedla profesorka Ingrid Janciarová.“

Chcem povedať veľké ĎAKUJEM študentom za ochotu a snahu, vedeniu a kolegom za ústretovosť a trpezlivosť,“ poďakovala na záver Anežka Barillová.

Sofia Dobranská, I.A

pic
Foto: Gymnázium na Školskej ul. v Spišskej Novej Vsi 
pic
Foto: Gymnázium na Školskej ul. v Spišskej Novej Vsi 
pic
Foto: Gymnázium na Školskej ul. v Spišskej Novej Vsi 
pic
Foto: Gymnázium na Školskej ul. v Spišskej Novej Vsi 

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]