Autor textu: TASR
22.12.2019

Psychológovia z IPčka budú online aj na  Vianoce

IPčko tento rok prichádza s novinkou vianočných livestreamov.

Foto: IIpčko.sk

Bratislava 22.12.2019 (TASR)

 Psychológovia občianskeho združenia IPčko budú k dispozícii mladým ľuďom aj počas tohtoročných Vianoc. Na základe skúseností z predchádzajúcich rokov hovoria psychológovia o zvýšenej potrebe kontaktu s odborníkmi. IPčko tento rok prichádza s novinkou vianočných livestreamov na streamovacej sociálnej sieti, prostredníctvom ktorých sa budú snažiť pomôcť ďalším mladým ľuďom v zákutiach internetu.

      Programový riaditeľ organizácie Marek Madro uviedol, že počas vianočných sviatkov bude k dispozícii 40 dobrovoľných psychológov. Chatové poradenstvo na webe IPcko.sk bude dostupné denne v čase od 16.00 h do 22.00 h s výnimkou Silvestra a Nového roku. E-mailové poradenstvo bude počas sviatkov k dispozícii nonstop na adrese [email protected]. Psychológovia budú podľa Madra odpovedať najneskôr do 24 hodín.

    

IPčko bude už tradične blízko mladým ľuďom aj počas Vianoc. Z predchádzajúcich rokov máme skúsenosti, že kontakty počas Vianoc nesú závažné témy. A je ich, aj keď v obmedzenom režime, oveľa viac ako v bežný deň počas roka

Marek Madro

      Odborníci z IPčka uviedli, že zdieľanie svojho života a záľub cez stream je v súčasnosti medzi mladými ľuďmi populárne. „Preto sa na týchto populárnych sociálnych sieťach objavujú rôzne ohrozujúce obsahy aj o tých najcitlivejších témach, ako je sebapoškodzovanie, myšlienky na samovraždu, dokonca aj jej plánovanie. Naši psychológovia už majú s livestreamami skúsenosti, v tomto roku pripravujeme aj hostí, na ktorých sa veľmi tešíme,” skonštatovala špeciálna pedagogička Zuzana Juráneková.

      Ponukou livestreamov chce IPčko rozšíriť a posilniť ponuku psychologických služieb linky dôvery IPčko.sk počas vianočných sviatkov. Podrobnejšie informácie o livestreamoch nájdu záujemcovia na sociálnych sieťach organizácie IPčko.

      IPčko nedávno spustilo aj Mapu pomoci, vďaka ktorej si ľudia môžu v regiónoch nájsť kontakt na odborníkov z oblasti psychiatrie a psychológie.
​​​​​​​
      IPčko už počas svojej existencie pomáhalo pri viac ako 120.000 poradenských chatoch a e-mailoch mladým ľuďom v psychických ťažkostiach. Madro dodal, že najčastejšie sa na psychológov z IPčka obracajú mladí ľudia s témou prežívaného pocitu samoty, partnerských vzťahov, sexuality, identity, domácim a sexuálnym násilím, sebapoškodzovaním, anorexiou, ako aj so samovražednými myšlienkami a tendenciami.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]