Autor textu: Školské.sk
17.12.2019

Študenti z Trnavy sa spojili, aby potešili malých aj veľkých pacientov

Pacientom priniesli hračky, uteráky, ovocie, vianočné ozdoby.

Foto: UCM v Trnave

Trnava 17.12.2019 (Skolske.sk)

Študenti z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave navštívili pacientov vo Fakultnej nemocnici Trnava a odovzdali im darčeky, ovocie, či praktické predmety. Aktivita bola súčasťou vianočnej akcie s názvom Vjamnoce, ktorá sa uskutočnila v priestoroch univerzity V jame.
Skupina tridsiatich študentov navštívila pacientov z detského a neurologického oddelenia vo Fakultnej nemocnici Trnava. Pacientom priniesli hračky, uteráky, ovocie, vianočné ozdoby a ďalšie praktické predmety. Ich nákup bol realizovaný po dohode s vedením nemocnice a s podporou sponzorov, ktorých oslovili samotní študenti.

„Sme veľmi vďační, že študenti FMK UCM v Trnave doniesli do našej nemocnice dobrú náladu, ale aj vecné dary. Spríjemnili tak čas liečenia naším pacientom a dokonca aj samotnému personálu nemocnice“, povedal generálny riaditeľ FN Trnava Daniel Žitňan.

„Vďaka študentom a ich snahe, ale aj vďaka sponzorom, ktorí nás podporili, sme pacientom mohli pripraviť o niečo krajšie predvianočné obdobie. Uvedomujeme si, že pacienti a najmä detskí pacienti, vnímajú tento čas ešte intenzívnejšie. Zdravotné problémy im však neumožňujú tieto chvíle tráviť v kruhu svojich najbližších, preto sme sa rozhodli spríjemniť im vianočný čas a najmä ukázať, že aj mladí ľudia sa zaujímajú o osudy druhých,“ uviedla Jana Paveleková z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave, ktorá vianočnú akciu zorganizovala.

Vianočnú atmosféru študentom počas dňa spestrilo vystúpenie detí z Materskej školy V jame, ktoré zaspievali koledy, ale aj talentovaných spolužiakov Martina Císara, Timei Jazudekovej a rapera Marksa. Študenti si pre škôlkarov pripravili mikulášske balíčky a malé darčeky. Program doplnilo premietanie vianočných filmov, stena vianočných prianí a Santa pre učiteľov.

Celá akcia mala aj ekologický rozmer. Študenti využívali vlastné poháre a nádoby, aby minimalizovali jednorazový plastový odpad. V rámci praktických workshopov sa naučili, ako čo najekologickejšie a najefektívnejšie zabaliť vianočné darčeky. Súčasťou bola aj zbierka pre Trnavský útulok, v rámci ktorej študenti priniesli deky, granule či hračky pre zvieratá, ale aj peňažné prostriedky, ktoré boli venované útulku.

„Teší nás, že sa študenti spojili pre dobrú vec a zorganizovali podujatie, ktorého cieľom bolo predovšetkým pomôcť pacientom. Toto podujatie zároveň vytvorilo priestor stretnúť sa v neformálnom prostredí a porozprávať sa nielen o študijných povinnostiach“, uviedla Ľudmila Čábyová, dekanka Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Fakulta masmediálnej komunikácie je jednou zo štyroch fakúlt Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Je mladá, moderná, dynamická a ako prvá na Slovensku začala poskytovať komplexné vzdelávanie v oblasti mediálnej komunikácie. V súčasnosti poskytuje štúdium v piatich študijných programoch: masmediálna komunikácia, marketingová komunikácia, media relations, aplikované mediálne štúdiá a teória digitálnych hier. Okrem bakalárskeho, magisterského a doktorandského štúdia realizuje aj habilitačné a inauguračné konania. Ako jediná fakulta v Čechách a na Slovensku má registrované v prestížnej svetovej databáze Web of Science až tri vedecké časopisy: Communication Today, European Journal of Media, Art and Photography a Lege Artis. Language yesterday, today and tommorow.

Peter Krajčovič, Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]