Autor textu: Blanka Kucharovicová
18.11.2019

Ronie vydala  debutové EP DOMINO   

Slovenská hudobná scéna sa opäť rozrastá a rozkvitá.

Foto: Blanka Kucharovicová

Bratislava 15.11.2019 (Skolske.sk)  


​​​​​​​Bývalá členka vokálnej skupiny Forsomeone Ronie, ale i herečka zo známeho slovenského seriálu Panelák, vlastným menom Veronika Adamičková, 13. novembra slávnostne pokrstila  v spoločnosti mnohých známich tvárí svoj sólový debutový EP DOMINO. 

Krstnými rodičmi sa stali speváčka Dominika Mirgová, raper Majk Spirit, raper ADiss, ale i producenti Grimas, Viktor Hazard a manažérka Nicole Mikuš Zahlbruckner.

Celým večerom na VIP release párty v bratislavskej Positive Restaurant sprevádzala hostí Lucia Gachulincová, známa ako Lula. Krst bol plný smiechu, ale i sĺz od dojatia, kedy prítomní slovenskí interpreti Ronie povzbudili k odhodlaniu tvoriť nové piesne. ,,Vzdali jej hold“ ako novému mladému talentu na slovenskej hudobnej scéne. Tomu predchádzalo i live vystúpenie a zaspievanie hitov z EP v podaní spomínaných spevákov a Ronie.

Okrem toho prišli hviezdu večera podporiť i Veronikini rodičia, ktorým venovala najväčšiu vďaku. Nechýbali ani blízki kamaráti, známa slovenská speváčka Celeste Buckingham, ale i youtuberi Matej Zrebný a Lukáš Frlajs.
​​​​​​​
Celé skompletizovanie EP trvalo Ronie približne dva roky. Obsahuje sedem skladieb, ktoré sú, ako sama priznala, plné emócií a príbehov z jej okolia.  Duety ako Stále s Dominikou Mirgovou, Každý deň s raperom ADissom a pieseň Bam Bam s Majkom Spiritom. Sólovými pesničkami na EP sa stali Slowmo, Zadaný, DominoBonnie and Clyde. EP je oficiálne dostupné od 15. novembra.
 
Partnermi  krstu boli mená ako Positive Restaurant, Víno Miluron, Alcoholkiller, DG Nutrition, ale i Patrik Haaz.

Ronie sa k jej novému EP stručne vyjadrila i sama.
 
Ako by si v krátkosti predstavila svoje nové EP?
Považujem ho za také uvedenie do sveta šoubiznisu, kto je to vlastne Ronie. Je to rozprávka o tom, kto som a o tom, čo cítim. Zamerané na lásku a na to, čo som prežívala celý svoj život a čo prežívali ľudia okolo mňa.

Keby si si mohla vybrať, ktorá z pesničiek ti je z EP DOMINO k srdcu najbližšia?
K srdcu mi najviac prirástla emocionálne Slowmo, ale najobľúbenejšiu mám Domino, preto som po nej pomenovala i celé EP.

Čo ťa inšpiruje pri tvorení hudby?
Život a láska, lebo tá je všetko. Veľmi rada o nich píšem, nielen z jedného pohľadu, keď je človek zamilovaný a všetko je krásne. Zaujíma ma skúmať lásku ako ,,cit“ a ako ju ľudia okolo mňa vnímajú i z tej negatívnej strany. Inšpirujú ma ľudia, tá hudba je pre nich a ja čerpám práve z nich.

Spolupracuješ s hviezdami ako ADiss, Dominika Mirgová alebo Majk Spirit. Snívala si raz o tom ako dieťa alebo si si predstavovala, že budeš niečím úplne iným?
V detstve by mi nikdy ani nenapadlo, že raz budem spolupracovať  napríklad s Majkom Spiritom. Dlho som počúvala punkovú kapelu Zónu A. Neskôr som  sa však začala viac zaujímať o hip-hop, ale i  o pop. Dlho som si neverila a ani som nad tým nikdy neuvažovala, že by niečo takéto mohlo raz prísť a bolo možné.

Čo by si rada odkázala svojim fanúšikom?
....keď naozaj niečo chcú, nech za tým idú a nech nepočúvajú nikoho iného, len seba a svoj vnútorný hlas. Keď im ten povie, že je to správna cesta, tak potom aj je. 

Ďakujeme Ronie za rozhovor.
 
 

pic
Foto: Blanka Kucharovicová

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]