Autor textu: TASR
14.11.2019

Projekt Revolution Train prekonal očakávania, tvrdí J. Maškarová

Cieľom projektu je zapôsobiť na návštevníka, na jeho pohľad na legálne a nelegálne drogy.

Foto: TASR

Bratislava 14.11.2019 (TASR)

Projekt Revolution Train, prekonal podľa prvej viceprezidentky Policajného zboru SR Jany Maškarovej všetky počiatočné očakávania. Zhodnotila to vo štvrtok na tlačovej konferencii v Múzeu dopravy v Bratislave. Revolution Train chce pokračovať v rozširovaní protidrogovej prevencie aj v budúcnosti.

      "Revolution Train Slovensku ponúka jeden super projekt a dovolím si tvrdiť, že na Slovensku momentálne v oblasti prevencie drogových závislostí mládeže nič lepšie nemáme," povedal náčelník mestskej polície v Čadci a koordinátor projektu František Linet.

      Vlaková súprava Revolution Train je nástrojom, ktorý prináša novú formu všeobecného preventívneho programu cez interaktívne a zážitkové vzdelávanie. Cieľom projektu je efektívne zapôsobiť na návštevníka vlaku, na jeho pohľad na legálne a nelegálne drogy a inšpirovať ho k pozitívnym životným voľbám.

      "Nie je to iba úloha polície ako takej. Je to úloha nás všetkých. Uvedomme si jednu vec, že vek užívateľov drog sa znižuje a je to problém, ktorý môže zasiahnuť kohokoľvek z našej rodiny, zasahuje to celú spoločnosť a môže to samozrejme spôsobovať aj to, čo dnes vidíme, že ten organizovaný zločin je vždy prepojený s drogami," povedal veľvyslanec Českej republiky v SR Tomáš Tuhý.

      Tuhý zároveň spomenul, že na Múzeu Polície Českej republiky v Prahe môžu ľudia uvidieť nápis, ktorý tam kedysi dala vytesať Národná protidrogová centrála a ktorý hovorí, že boj s drogami nikdy nemôžeme vyhrať, môžeme ho však znížiť. "Takže k tomu prispejme a poďme touto cestou," dodal.
​​​​​​​
      Súčasťou projektu je aj zbieranie anonymných dát, ktoré potom jednotlivé mestá môžu využiť pre tvorbu koncepcií protidrogovej prevencie.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]