Autor textu: Pavla Gažáková
17.11.2019

Keď som točila video o Oskarovom filme...

3. miesto na MobilFeste 2019 v kategorii do 14 rokov.

Foto: archív Pavly Gažákovej

Bratislava 17.11.2019 (Skolske.sk)  

Na konci školského roka sme mali posledných pár hodín s našou pani učiteľkou matematiky. Tam som vlastne zistila že existuje film Obchod na korze. Pani učiteľka nám ho chcela pustiť, ale keďže je to pomerne starší film, nenašla ho na internete.  Aspoň som videla video, kde tento film dostal Oskara. Ani neviem, prečo som si to zapamätala a mala som nutkanie o tom povedať doma mame. Od nej som vlastne zistila,  že v tomto filme robila komparz aj moja babka. Celkom ma to nadchlo, keďže to bol Oskarový film.   

Samozrejme som sa s tým na ďalší deň prišla pochváliť pani učiteľke.  Tej sa to zapáčilo, tak mi dala
domácu úlohu na prázdniny. Natočiť video kde bude rozhovor s mojou babkou. No a zháňanie po materiáloch mohlo začať.  Samozrejme ako prvé som sa spýtala babky, či by bola ochotná  to so mnou natočiť.  Súhlasila.  Potom som vlastne polku prázdnin skoro nič nerobila, nebudem klamať.  No potom prišiel deň, kedy sme išli do Sabinova, kde sa ten film natáčal.

Prvý deň sme skoro nič nezistili,  ale keď sme tam prišli o týždeň,  tak nám moja mama vybavila,  že sa pôjdeme pozrieť aj do múzea venovaného tomuto filmu.  Týmto sa chcem poďakovať pani, ktorá si našla čas kvôli mne a babke a previedla nás múzeom aj mimo návštevných hodín. Babka si vďaka tejto návšteve oživila spomienky a ja som sa dozvedela niečo nové.  Potom sa znovu prejavila moja lenivosť a asi týždeň som zase nič nerobila.  Typické.  No nakoniec som získala aj rozhovor a nové informácie.  Celkovo ma toto natáčanie videa o filme bavilo.  Mám nové poznatky a dokonca mi pani z múzea venovala aj rekvizitu z obchodu pani Lautmanovej - malý červený gombík. 



Pavla Gažáková, prázdniny pred 7.A, ZŠ Tilgnerová  

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]