Autor textu: Školské.sk
22.10.2019

Tvorivé zážitky s hlinou... deti prekvapili seba aj pedagógov

Vyhotovili keramický reliéf stromu, inšpirovaný farbami jesene.

Foto: Občianske združenie EUROSIA

Bratislava 22.10.2019 (Skolske.sk)

 
Deti a pedagógovia zo Špeciálnej základnej školy, Jilemnického v Revúcej si dopriali radosť z tvorivých zážitkov s hlinou. V mesiaci október sa zapojili do projektu keramických workshopov pod názvom Raz, dva, tree (interaktívne workshopy), ktorý pre nich pripravilo občianske združenie EUROSIA zo Zvolena.
 
„Malí umelci“ pod vedením lektora, keramikára Petra Smika, zažili modelovanie z voľnej ruky, tvorenie z plátov hliny a maľovanie keramiky farebnými glazúrami. S lektorom sa stretli celkovo štyrikrát. Počas keramických workshopov experimentovali s hlinou, objavovali  nové dimenzie a kreativitu.
Na záverečnom stretnutí, vo štvrtok 17.10.2019, sa už tešili z výsledkov svojho snaženia. Spoločnými silami vyhotovili keramický reliéf stromu, inšpirovaný farbami jesene. Strom (a tree) poslúžil ako leitmotív tvorby, aj ako  prostriedok na vyjadrenie detských emócií, prianí a myšlienok, ktoré zakomponovali do umeleckého dielka.
 
Keramický strom bude nainštalovaný v priestoroch školy, aby sa s ním mohli deti pochváliť  a aby demonštroval ich úspech. Okrem reliéfu si deti vyrobili aj menšie keramické výrobky, misy a svietniky, ktoré sa vydarili natoľko, že ich motivovali pracovať ďalej a s lektorom sa už aj dohodli na ďalšom, pred-vianočnom tvorení z hliny.
 
Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky s cieľom rozvoja tvorivosti, zručností a  kultúrnych aktivít rómskych detí a mládeže.
 
Občianske združenie EUROSIA a Špeciálna základná škola, Jilemnického, Revúca.
 

pic
Foto: Občianske združenie EUROSIA
pic
Foto: Občianske združenie EUROSIA
pic
Foto: Občianske združenie EUROSIA

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]