Autor textu: TASR
20.09.2019

MŠVVŠ: Skupine expertov EÚ pre oblasť mládeže spolupredsedá i zástupca Slovenska

Do monitorovania by sa mali intenzívne zapojiť aj mládežnícke organizácie.

Foto: MŠVVaŠ

Bratislava 20.09.2019 (TASR)

Dean Reš bol zvolený za spolupredsedu skupiny expertov pre ukazovatele EÚ v oblasti mládeže. Cieľom a výstupom činnosti expertnej skupiny budú kvantitatívne a kvalitatívne politické ukazovatele a referenčné hodnoty prispôsobené potrebám zapojených členských štátov a odvetví, ako prostriedok porovnávania najlepších postupov a monitorovania vykonávania stratégie pre mládež. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

      "Skupina expertov by mala v priebehu roka stanoviť ukazovatele v oblasti mládeže, ktoré pomôžu monitorovať pokrok pri vykonávaní stratégie pre mládež," uviedol rezort školstva. Do monitorovania pokroku prostredníctvom platformy stratégie EÚ by sa mali intenzívne zapojiť aj mládežnícke organizácie a iné príslušné zainteresované strany na úrovni EÚ.

      Rezort školstva zároveň pripomenul, že poslanci Národnej rady SR uplynulý týždeň na svojom zasadnutí schválili v prvom čítaní vládny návrh zákona, ktorý prináša významné zmeny v oblasti mládežníckej politiky s cieľom reagovať na aktuálne trendy v práci s mládežou, podporiť ju a zvýšiť jej kvalitu. "Dosiahnuť to chce aj prostredníctvom úpravy systému akreditácie vzdelávacích programov v oblasti práce s mládežou a zavedením nového inštitútu značky kvality Moderné centrum mládeže," poznamenalo ministerstvo. Zákon obsahuje aj zmeny v oblasti dotácií na projekty práce s mládežou, ktoré uľahčia prístup žiadateľov k tejto forme štátnej podpory.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]