Autor textu: Školské.sk
16.09.2019

Záujem o konferenciu Človek a príroda, človek a zdravie v prostredí MŠ rastie

Záujem o konferenciu Človek a príroda, človek a zdravie v prostredí MŠ rastie

Foto: Vnímavé deti

Bratislava 16.09.2019 (Skolske.sk)


V prostredí Vysokých Tatier sa už ôsmi rok koná konferencia pre učiteľov materských škôl, ktorú organizuje vydavateľstvo Pro Solutions so svojou komerčnou značkou Vnímavé deti.

Konferencia Človek a príroda, človek a zdravie v prostredí materskej školy je prioritne určená pre pedagógov materských škôl, avšak témy oslovia aj špeciálnych pedagógov, logopédov, asistentov či riaditeľov súkromných detských centier. Termín konferencie je 30. - 31. október.

Organizátor prináša aktuálne témy a pozýva odborníkov, ktorí sa každodenne stretávajú s témami a problémami výchovy a vzdelávania detí predškolského veku. Tento rok dominujú témy zdravia a prírody, príspevky sa zameriavajú na správny vývoj detí v ich psychickej aj fyzickej rovine a na témy environmentálnej výchovy.

Konferencia je tradične dvojdňová. Dôvodom je ponuka workshopov počas druhého dňa, ktorých je tento rok až osem. Povedú ich vysokoškolskí a špeciálni pedagógovia, logopéd, psychológ, muzikoterapeut a ďalší odborníci.

Medzi pozvanými rečníkmi sa tento rok objavia napríklad uznávané psychologičky Petra Arslan – Šinková a Mária Tóthová Šimčáková, logopedička Zuzana Jandová, držiteľka ceny Živel Soňa Chlebničanová, docentka PaedDr. Dana Kollárová, PhD. z Katedry pedagogiky PF UKF v Nitre, muzikoterapeut Miroslav Randuška či fyzioterapeutka Anna Kašpriková.

Prínosom je aj prítomnosť odborníčky z prostredia ministerstva školstva PhDr. Viery Hajdúkovej, PhD., ktorá povedie diskusiu na aktuálne otázky učiteľov.

Záštitu nad organizovaním konferencie v Tatrách prevzalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Záujem o tohtoročnú konferenciu vydavateľstva Pro Solutions prevýšil doterajšie ročníky, čo je dôkazom toho, že učitelia majú neustály záujem o vzdelávanie a samoštúdium.

Všetky informácie a registráciu na konferenciu nájdete na stránke https://prosolutions.sk/vzdelavanie-pedagogov/konferencie/

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]