Autor textu: TASR
13.09.2019

Vynovená telocvičňa ZŠ Matice slovenskej slúži i zdravotne znevýhodneným

Celkové náklady boli v objeme 337.329,97 eur.

Foto: Ilustračné foto

Bratislava 13.09.2019 (TASR)

 Žiaci Základnej školy (ZŠ) na ulici Matice slovenskej v Prešove majú k dispozícii novú, modernejšiu telocvičňu. Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, v rámci stavebných úprav bola zrekonštruovaná hracia plocha veľkej telocvične, šatne a sociálne zariadenia.

      "Bola vymenená strecha telocvične a šatní, pribudli nové plastové okná, dvere, vykurovacie telesá a svietidlá. Telocvičňa má novú odpruženú podlahu z dubových parkiet, demontovali sa staré drevené a čalúnené obklady, pôvodné dvere aj pôvodné športové vybavenie. Na novovytvorenej podlahe sú nakreslené čiary pre bedminton - dvojhru a štvorhru, volejbal a basketbal. Pôvodné basketbalové koše boli demontované a nahradené novými. Nové sú aj hrazdy, tyče na šplhanie a ďalšie športové vybavenie. V telocvični sú urobené omietky a je aj nanovo vymaľovaná. Vynovené sú aj šatne a sociálne zariadenia," priblížila Šitárová.

      Ako ďalej uviedla, občianske združenie (OZ) ZOM Prešov požiadalo mesto Prešov o pomoc pri tvorbe podmienok pre zdravotne znevýhodnených športovcov, ktorí majú záujem o paralympijský šport boccia.

      "Členovia OZ ZOM Prešov potrebovali vhodné priestory, a to nielen na tréningy uvedeného športu, ale aj na organizáciu športových podujatí, vrátane podujatí s medzinárodnou účasťou. Zrekonštruovaná telocvičňa bola jednou z mála telocviční v Prešove, ktorá spĺňala požadované kritériá - rozmery telocvične, bezbariérovú dostupnosť a WC pre imobilných. Projekt tak otvoril možnosti pre 'zviditeľnenie' tohto špecifického športu a vytvorili sa podmienky aj pre zdravotne znevýhodnených športovcov," vysvetlila Šitárová.

      OZ ZOM Prešov sa podľa jej slov podieľalo aj na príprave projektovej dokumentácie. Projekt rekonštrukcie bol spolufinancovaný v rámci dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.
​​​​​​​
      Rekonštrukciu telocvične realizovala spoločnosť Spektrum družstvo. Celkové náklady boli v objeme 337.329,97 eur, z toho poskytnutá výška dotácie z MŠVVŠ SR bola 150.000 eur. Mesto Prešov zvyšok financovalo z vlastných zdrojov.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]