Autor textu: TASR
10.09.2019

Veľtrh Gaudeamus - Akadémia Bratislava 2019

Na veľtrhu budú zastúpené aj univerzity a vysoké školy zo zahraničia.

Foto: TASR

Bratislava 10.09.2019 (Skolske.sk)

Tradičná séria Európskych veľtrhov pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus prichádza do Bratislavy! Významná študentská akcia pod názvom Gaudeamus - Akadémia Bratislava 2019 nadviaže na úspešnú tradíciu organizovanie študentských veľtrhov Akadémia & Vapac Bratislava.
Veľtrh bude v tradičnom septembrovom termíne, v dňoch 24. až 26. 9. 2019. Novým miestom konania bude výstavisko Incheba Expo Bratislava, hala D. Veľtrh bude pre verejnosť otvorený 24. a 25. 9. od 08.00 do 16.00 h a 26. 9. od 08.00 do 14.00 h.

Presun veľtrhu z NTC Arény na výstavisko Incheba Expo prinesie návštevníkom aj vystavovateľom rad výhod, medzi ktoré patrí najmä výrazné rozšírenie sprievodných programov veľtrhu a služieb pre návštevníkov. Nové miesto konania tiež umožní zlepšenie dopravnej dostupnosti a prinesie vyšší komfort počas návštevy veľtrhu.   Veľtrh Gaudeamus – Akadémia Bratislava 2019 prebehne pod záštitou:  - Ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky  JUDr. Mgr. Martiny Lubyovej, PhD.  - Veľvyslanca Českej republiky na Slovensku genpor. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého, Ph.D. MBA  - Rektora Univerzity Komenského v Bratislave prof. JUDr. Marka Števčeka, PhD.  - Vedúceho Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku doc. RNDr. Ladislava Miku, Ph.D.

Veľtrh návštevníkom ponúkne 350 zastúpených univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Študenti si budú môcť vybrať z viac ako 7000 študijných programov. Na veľtrhu budú zastúpené aj univerzity a vysoké školy zo zahraničia, predovšetkým z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska, Holandska, Rakúska, Talianska a Nemecka.

Cieľom veľtrhu je poskytnúť študentom stredných škôl z bratislavského regiónu komplexné informácie, poradenstvo a maximálnu podporu pri ich kľúčovom životnom rozhodnutí, ktorým voľba štúdia po maturite bez pochyby je.

Veľtrh Gaudeamus - Akadémia je výnimočný predovšetkým širokou ponukou sprievodných programov, informačných zdrojov a poradenstva, ktoré môžu študenti pri voľbe vysokej školy využiť.  Najvýznamnejším sprievodným programom sú prednášky vystavujúcich škôl. Náplňou prednášok sú najaktuálnejšie informácie o podmienkach prijímacieho konania a štúdia v školskom roku 2019/2020 aj informácie zo zákulisia štúdia priamo od študentov a absolventov vysokých škôl.
Nerozhodným študentom pomôže Testovacie centrum a Poradenský servis. Každý študent si môže urobiť elektronický test "Na čo sa hodíš?" a zistiť, na ktoré odbory má najlepšie predpoklady. V Poradenskom servise je k dispozícii tím poradcov, ktorý študentom na základe výsledkov testu pomôže vybrať vhodnú školu, fakultu, alebo študijný odbor.

Študenti môžu využiť Centrum kariérového poradenstva. Pre študentov sú pripravené konzultácie priamo s kariérovými poradcami, ktorí študentom pomôžu pri voľbe budúcej kariéry na základe ich predpokladov. Túto informáciu môžu študenti zohľadniť už pri voľbe vysokej školy.

Pre študentov zaujímajúcich sa o štúdium v zahraničí je otvorené Poradenské centrum pre vysokoškolské štúdium vo Veľkej Británii. Poradenské centrum študentom pomôže s celým procesom od výberu vhodnej školy, cez splnenie podmienok prijímacieho konania až po organizáciu cesty a ubytovanie. V stánku Poradenského centra je pripravená ponuka štúdia na partnerských univerzitách z Veľkej Británie.

Odborným návštevníkom veľtrh v tomto roku ponúkne unikátny sprievodný program s názvom "Pedagogické centrum". V pedagogickom centre bude prebiehať program prednášok, seminárov a konzultácií zameraný špeciálne na výchovného poradcu a pedagógov stredných škôl.
V pedagogickom centre bude pre odborných návštevníkov pripravený súhrnný informačný set o vystavujúcich školách, špeciálny Informačný systém pre pedagógov a výchovného poradcu. Systém aktuálne obsahuje vyše 650 vzdelávacích inštitúcií a 10.000 študijných programov.


Pedagógovia a výchovní poradcovia môžu k návšteve veľtrhu využiť voľné vstupenky. Voľnú vstupenku dostane každý pedagóg po registrácii na www.gaudeamus-sk.sk.

Registráciu odporúčame aj všetkým študentom. Každý študent zaregistrovaný na www.gaudeamus-sk.sk má nárok na zľavu na vstupné. Registrovaní študenti dostanú Sprievodcu budúceho vysokoškoláka so slovníčkom vysokoškolských pojmov.

Gaudeamus je najväčšia séria veľtrhov vzdelávania v Slovenskej a Českej republike. Veľtrhy majú 26-ročnú tradíciu a každoročne prebiehajú v Brne, Prahe, Nitre a po novom aj v Bratislave. Veľtrhy Gaudeamus sú tradičným miestom stretávania záujemcov o pomaturitné štúdium a zástupcov inštitúcií terciárneho vzdelávania. Veľtrhy Gaudeamus každý rok navštívi viac ako 55.000 návštevníkov, ktorí sa stretnú s viac ako 450 vystavovateľmi z celého sveta.



Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]