Autor textu: UMB
29.07.2019

UMB vďaka štúdiu SAP technológií ponúka absolventom náskok na trhu práce

Študenti si prevzali certifikáty.

Foto: UMB

Banská Bystrica 29.07.2019 (Skolske.sk)

Do zamestnania už môžu nastúpiť vyzbrojení praktickými skúsenosťami. Študenti Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici si prevzali certifikáty SAP, ktoré im výrazne uľahčia uplatnenie na pracovnom trhu. Tridsaťpäť nových inžinierov sa tak okrem akademického titulu môže pochváliť aj znalosťou ekonomických a finančných systémov SAP, ktoré využíva viac ako 430-tisíc podnikov a zákazníkov vo vyše 180 krajinách.  

Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici v spolupráci so SAP Slovensko a odborníkmi z praxe umožňuje študentom získať Univerzitný SAP certifikát už počas ich štúdia na fakulte a zvýšiť tak ich šance na trhu práce doma aj v zahraničí.

Povedala Ing. Mária Kanderová, PhD., prodekanka Ekonomickej fakulty UMB.
 
Certifikáty si prevzali študenti programov Ekonomika a manažment malých a stredných podnikov, Financie, bankovníctvo a investovanie, Ekonomika a riadenie cestovného ruchu a Ekonomika verejného sektora. Na ich získanie museli počas inžinierskeho štúdia absolvovať dva výberové predmety. Zaoberali sa nielen všeobecným fungovaním ekonomických informačných systémov, ale najmä si mohli prakticky vyskúšať spracovanie procesov v hlavných oblastiach, ako sú účtovníctvo a financie - či už ide o nastavovanie rozpočtu, controlling, riadenie a správu majetku, personalistiku alebo mzdy. Vybrané témy študentom prednášali SAP konzultanti priamo z praxe. Od budúceho roka bude prepojenie na reálny biznis opäť silnejšie, keďže do programu výučby podnikových informačných systémov sa zapojí ešte viac firiem. Škola už navyše pripravuje prechod na jedno z najmodernejších riešení SAP S/4HANA, ktoré využíva stále viac spoločností aj organizácií.
 

Žijeme vo svete digitálnej revolúcie a ovládanie technológií je dnes nevyhnutnosťou. Aj preto ponúkame vysokoškolákom možnosť pracovať s najnovšími systémami, ktoré sa reálne využívajú v podnikovom svete a s ktorými takmer určite prídu do styku. Po príchode do praxe sa tak nemusia oboznamovať so základmi, ale rovno môžu stavať na tom, čo sa naučili. Vzhľadom na to, že podľa odhadov chýba v Európskej únii viac ako 50-tisíc odborníkov na prácu so systémami SAP, z toho niekoľko tisíc na Slovensku, tak zároveň ako absolventi získavajú náskok na trhu práce.

Juraj Laifr, šéf SAP Education Slovensko

Ekonomická fakulta UMB je členom medzinárodnej organizácie SAP University Alliances, rodiny viac ako 3700 vzdelávacích inštitúcií zo 116 krajín sveta, ktoré rozvíjajú vzdelávanie v tejto oblasti. Spolupráca zainteresovaných inštitúcií pri vzdelávaní špecialistov na prácu s ekonomickým systémom SAP bola oficiálne spečatená podpisom Memoranda o spolupráci.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]