Autor textu: TASR
10.07.2019

Stará Ľubovňa: V ZŠ Za vodou vymieňajú okná i dvere 

Súčasťou rekonštrukcie budú aj stavebné úpravy.

Foto: TASR - Ilustračné foto

Stará Ľubovňa 10. júla (TASR)

 V Starej Ľubovni nedávno začali s čiastočnou rekonštrukciou Základnej školy (ZŠ) Za vodou, ktorá bude zameraná na výmenu okien a dverí. Počas leta majú naplánované väčšie či menšie úpravy aj ďalšie školské zariadenia na území mesta. „Cieľom rekonštrukcie ZŠ Za vodou je zlepšiť tepelno-izolačné vlastnosti budovy, a tým zvýšiť jej energetickú hospodárnosť,“ uviedol prednosta Mestského úradu (MsÚ) v Starej Ľubovni Aleš Solár.

      Dodal, že v tomto prípade ide konkrétne o výmenu starých okien a dverí v rámci celej budovy. Súčasťou rekonštrukcie budú aj stavebné úpravy vonkajšej i vnútornej omietky a maľba ostenia po výmene výplní otvorov. „Náklady na predmetnú rekonštrukciu sú v hodnote viac ako 120.000 eur, pričom realizáciu jednotlivých stavebných prác zabezpečí víťazný uchádzač verejného obstarávania, ktorým sa stala spoločnosť STAV MD, s. r. o., z Trebišova,“ doplnil prednosta.
​​​​​​​
      Práce potrvajú dohromady sedem týždňov, v závislosti od klimatických a poveternostných podmienok, či výskytom nepredvídaných udalostí sa však termín dokončenia môže predĺžiť.

Maximálne však do doby začatia nového školského roka v základnej škole. Žiaci navštevujúci ZŠ Za vodou tak absolvujú výučbu od septembra v lepších materiálno-technických podmienkach. Tie pozitívne ovplyvnia mieru energetickej hospodárnosti budovy. Tým zároveň znížia náklady súvisiace so spotrebou tepla, ktorého veľké straty predstavovali jeden z hlavných dôvodov výmeny okenných a dverných výplní budovy školy.

Upozornil Solár.

      Vedúca odboru školstva, kultúry, športu a mládeže na MsÚ v Starej Ľubovni Eva Kollárová pre TASR doplnila, že na viacerých školách počas leta robia bežnú údržbu, napr. v Materskej škole na Tatranskej ulici okrem iného zrevitalizujú kompozíciu školského dvora a dobudujú tam pohybovo-relaxačnú zónu. „V ZŠ na Levočskej ulici dôjde k vymaľovaniu tried i spoločných priestorov, ale aj k montáži keramických tabúľ. V Centre voľného času budú napr. na jeseň meniť okná a dôjde tam tiež k úprave vchodu do kina,“ dodala na záver Kollárová.

      V pôsobnosti mesta Stará Ľubovňa sú dohromady štyri ZŠ a dve materské škôlky s elokovanými pracoviskami, ktoré bude od nového školského roka navštevovať takmer 2000 detí. V miestnej Základnej umeleckej škole J. Melkovička sa bude vzdelávať 630 žiakov.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]