Autor textu: Kornelia Lohynova
08.07.2019

CIA - kultúra v akcii

Prvý rok nášho Erasmus+ projektu „Kultúra v akcii“ sa blíži ku koncu.

Foto: CIA

Bratislava 8. júla (Školské.sk) - 

Študenti zapojení do medzinárodného projektu pokračujú v pátraní po kultúrnom dedičstve. 

Culture In Action je dvojročný medzinárodný projekt Erasmus +, do ktorého sú zapojené štyri krajiny – Slovensko, Francúzsko, Holandsko a Cyprus. V novembri sme privítali našich partnerov v Bratislave, v poradí druhá výmena sa uskutočnila vo francúzskom meste Trappes neďaleko Paríža. 7. – 13. apríl 2019, týždeň plný aktivít, inšpirácie, dobrej nálady a príjemnej atmosféry.

Tradične sa začínalo spoznávaním hosťujúcej školy Lycée Louis Blériot, ktorá prekvapila kultúrnou rozmanitosťou nielen študentov, ale aj pedagógov. Samozrejme nechýbali ani ,,icebreaking activities“, prezentácie národných tímov o tradičnej kuchyni projektových partnerov, predstavenie loga a webovej stránky. Veľmi pozitívne hodnotenou aktivitou bolo varenie tradičných jedál v medzinárodných tímoch. Študenti to zvládli výborne a postarali sa tak o výbornú večeru.


​​​​​​​
Súčasťou programu bol aj celodenný výlet do Paríža, kde sme absolvovali plavbu po Seine, navštívili sme Notre Dame, Monmarte a samozrejme dominantu mesta, Eiffelovu vežu. Niekoľkonásobne sme prekročili odporúčaný denný počet krokov, ale návšteva hlavného mesta stála naozaj za to. Nemohlo chýbať ani mesto Versailles, krásne záhrady a prehliadka zámku.

Posledný deň študenti pracovali na tvorbe ,,únikovej hry“, venovali sme sa spätným väzbám a odovzdávaniu certifikátov. Týždeň ubehol naozaj rýchlo a všetci sa už tešia na ďalšiu výmenu. P.S. Slovenskému tímu nestačilo a cestou naspäť sa zastavil v talianskej Pise

pic
Foto: Kornélia Lohyňová
pic
Foto: Kornelia Lohynova
pic
Foto: Kornelia Lohynova

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]