Autor textu: TASR
01.07.2019

Vlčkovce: Kukuričné bludisko je už otvorené

Labyrint mál 2,7 kilometra dlhú trasu.

Foto: TASR - V kukuričnom bludisku pri obci Vlčkovce 

Vlčkovce 01.07.2019 (TASR)

ukuričné bludisko, v ktorom sa dá ľubovoľne dlho hľadať východ a zažiť pri tom množstvo zábavy, bude aj toto leto na poli pri Vlčkovciach. Svoje brány otvorilo v posledný júnový deň. TASR o tom informoval autor myšlienky Miroslav Sedlák.
​​​​​​​
      Oproti premiérovému ročníku bude bludisko na väčšom priestore. "Bludiská budú dve a zhruba na ploche štyri a pol hektára, vlani to bolo na dva a pol," uviedol pre TASR Sedlák, konateľ spoločnosti, ktorej roľa s kukuricou patrí. Labyrint mal 1,9 kilometra dlhú trasu, v tomto roku to bude dohromady približne 2,7 kilometra. 


Mysleli sme však na menšie deti, pre ktoré urobíme bludisko o niečo menšie a aj menej komplikované, ako bolo v minulom roku. Také, aby mohli splniť všetky úlohy a mali z toho radosť. Pre väčších či dospelých je druhé, veľké bludisko.

Miroslav Sedlák

  Obe budú v kukurici okolo troch metrov vysokej, i keď niekoľko nesprávnych a jednu správnu cestu vysekali v poraste už vtedy, keď boli rastliny do výšky kolien. 

      Vlaňajšie premiérové bludisko malo podľa Sedláka návštevnosť nad očakávanie, hoci ju ovplyvnili aj mimoriadne horúce letné dni. "Chodili k nám ľudia z celého Slovenska, doslova z každého kraja. Veľa bolo návštevníkov z Čiech i iných krajín," zrekapituloval Sedlák. Pretože sa bludisko nachádza v blízkosti diaľnice D1, nemali záujemcovia problém túto atrakciu nájsť, keď zbadali pútač.

      Organizátori pripravili aj zázemie pre návštevníkov, bude možné si zakúpiť nápoje alebo kukuricu na konzumáciu. "Využijeme opäť zázemie, ktoré máme pripravené na samozber jahôd, čo sa u nás každoročne robí," dodal Sedlák. Pribudne prístrešok, kam sa bude možné schovať pred páľavou alebo nečakaným dažďom. Bludisko by malo byť k dispozícii do konca septembra.


pic
Foto: TASR - V kukuričnom bludisku pri obci Vlčkovce 
pic
Foto: TASR - V kukuričnom bludisku pri obci Vlčkovce 
pic
Foto: TASR - V kukuričnom bludisku pri obci Vlčkovce 
pic
Foto: TASR - V kukuričnom bludisku pri obci Vlčkovce 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]