Autor textu: Školské.sk
30.06.2019

ZŠ Rajčianska to vyhrala!

ŠPORT maniak CUP 2019 má víťaza.

Foto: Benitim

Bratislava 30.06.2019 (Skolske.sk)

V medziškolskej súťaži ŠPORT maniak CUP súperilo 17 škôl, víťazom sa stala ZŠ Rajčianska. Ceny prišli deťom odovzdať moderátorka Aneta Parišková a majsterka karate Kristína Grmanová Macková.  
Aby každé dieťa mohlo športovať, Benitim vyvinul jedinečný športový program ŠPORTmaniak  s účelom športovej výchovy, tak, aby bol prístupný všetkým deťom priamo na školách. Program zahŕňa aj celoročnú športovú súťaž medzi školami, deti súťažia v 13 disciplínach. V tomto školskom roku získali prvé miesto ŠPORT maniaci - deti zo ZŠ Rajčianska (Vrakuňa), za nimi nasleduje tím zo ZŠ Lachova (Petržalka), tretie miesto patrí ŠPORT maniakom zo ZŠ Majerníkova (Karlova Ves).

Deti zbierajú body v rôznych športových aktivitách, v kolektívnych aj individuálnych a aj v zdanlivo nešportových disciplínach ako napr. účasť na tréningoch, spolupráca s trénerom a s tímom. Súťažia v nej všetky deti bez rozdielu výkonu, každý pre svoj tím, v tom, v čom vyniká.

Víťazstvo si s nimi prišli užiť a osláviť aj ich spolužiaci z 1.stupňa na školskom dvore. Všetci si mohli spolu vyskúšať niekoľko športov, ktoré už Šport maniaci majú v základoch zvládnuté - bojové športy, florbal, kin-ball, prekážkovú dráhu a zábavnú tímovú hru s padákom. Šport maniaci celkovo súťažili v športových 13 disciplínach, medzi ktoré patrí aj šerm, tenis, kin ball, gymnastika, atletika, florbal, karate a loptové športy.  

Putovný pohár a diplomy im prišli slávnostne odovzdať Aneta Parišková a vicemajsterka Európy v karate a trénerka detí, Kristína Macková. Obe veľmi fandia všetkým detským a dospelým športovcom. Víťazi sa tiež tešili z cien od sponzorov. Ich úspech ocenil inSPORTline darčekovými poukážkami v hodnote 20€, ZOO Bratislava voľnými VIP vstupmi a La Donuteria im osladila víťazstvo chutnými donutmi.

Podstatou tréningového programu ŠPORT maniak je, že každé dieťa trénuje počas školského roka rôzne športy. Pri deťoch sa počas roka v jednotlivých blokoch striedajú všestranní tréneri so špecializovanými trénermi na gymnastiku, atletiku, kin-ball, florbal, tenis, bedminton, šerm, loptové športy, bojové umenie či parkour. Takýto systém trénovania umožňuje zoznámiť deti s mnohými športami, poskytuje im rovnomerný pohybový rozvoj a navyše je vstupnou bránou k zisteniu, ktorý šport je pre dieťa vhodný viac a ktorý menej. ŠPORT maniak trénujú špeciálne vyškolení, pedagogicky zdatní detskí tréneri s praxou, ktorí vedia správne používať motiváciu, spätnú väzbu a individuálny prístup ku každému dieťaťu. Teda žiadny tlak na výkon, žiadne výčitky.

Lucia Bakošová, Benitim.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]