Autor textu: TASR
18.06.2019

Parlamentný školský zákon odobril novelu zákona o stimuloch 

Výbor sa mal zaoberať aj zákonom o príspevku za zásluhy v športovej oblasti.

Foto: TASR

Bratislava 18. júna (TASR)

 Zákon o stimuloch by mal prejsť zmenou. Výbor Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport v utorok počas svojho zasadnutia odobril novelu zákona z dielne SNS, ktorá definuje, ktoré subjekty majú byť zapísané v registri partnerov verejného sektora (RPVS), pokiaľ chcú získať stimuly. 

      "Zavádza sa nová podmienka pre poskytnutie stimulov, ktorá spočíva v zápise do RPVS," uvádza sa v návrhu. Podstatný je podľa SNS moment, ku ktorému sa skúma zápis do registra.

      Člen školského parlamentného výboru Branislav Gröhling (SaS) poznamenal, že nerozumie návrhu. Podľa neho je to už vyriešené v dvoch zákonoch. Novelu zákona označil za „zbytočnú“. 

      "Je potrebné, aby sa zápis do registra skúmal už v rámci správneho konania. V nadväznosti na uvedené bude mať žiadateľ o stimuly povinnosť byť zapísaný v registri v zákonom ustanovenej lehote od podania žiadosti (30 kalendárnych dní)," píše sa v návrhu. Sankcia za nesplnenie podmienky má byť, že ministerstvo v správnom konaní žiadosť zamietne.

      Výbor NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport sa mal v utorok zaoberať aj zákonom o príspevku za zásluhy v športovej oblasti z dielne Mosta-Híd. Ako uviedol predseda školského parlamentného výboru Ľubomír Petrák (Smer-SD), k rokovaniu o tomto bode sa vrátia v stredu (19. 6.) počas gestorského výboru. Aktuálne ešte čakajú na uznesenie z finančného výboru. 
​​​​​​​
      K zákonu, ktorý upravuje povinné predprimárne vzdelávanie, by sa mal výbor podľa Petráka zísť budúci týždeň. Ako doplnil, predkladatelia čakajú aj na stanovisko Združenia miest a obcí Slovenska. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]