Autor textu: TASR
18.06.2019

Festival kníh pod holým nebom otvorí brány zvedavým deťom 

V Trebišove to už bude deviaty raz.

Foto: Ilustračné foto

Trebišov 18. júna (TASR)

       Má osloviť hlavne detských čitateľov a prispieť k rozvíjaniu ich vedomostí. 

      „Outdoorová knižnica má deťom napomôcť rozvíjať schopnosť porozumieť čítanému a vyjadriť svoje myšlienky, pocity. Je to súčasť cesty k tomu, aby sme deti cez nezabudnuteľné festivalové dobrodružstvo naučili myslieť, inšpirovali ich tvoriť a realizovať svoje sny. Kniha im bude pri tom celý život užitočnou spoločníčkou i sprievodcom,“ komentovala Janka Vargová, riaditeľka Zemplínskej knižnice v Trebišove.

      Na verejnom priestranstve pred knižnicou bude od 9.00 h pripravená široká paleta exteriérových festivalových aktivít, v rámci ktorých hlavnú úlohu bude mať kniha. „Lesný juniáles - tvorivá dielňa, čítanie si pod holým nebom v leňoškách, maľovanie na tvár, burza detských kníh (prines, daruj, zober), pokus o vytvorenie najdlhšej záložky a rôzne súťaže,“ vymenovala Vargová. 

      Festival obohatia ilustrátor Peter Čisárik a študentka VŠMU Radka Baňacká. V ich výtvarnej dielni, ktorá je spojená s ilustrátorským workshopom pod názvom Cirkus z ruky, si deti budú môcť samy vyskúšať na svoje ruky pomocou farieb na telo nakresliť zvieratká a cirkusových klaunov, s ktorými si na záver zahrajú divadielko.

      V knižnom stánku sa zvedaví čitatelia stretnú s vydavateľkou Lenkou Šingovskou a spoločne sa zoznámia s kúskom Slovenska. V cykle s názvom Slovensko – krajina plná tajomstiev nahliadnu do života svojich predkov i dedičstva. 
​​​​​​​
      Štúdio T.I.M.TV pripravilo pre deti populárnu spontánnu pohybovú aktivitu flash mob, ktorá má rozhýbať malých tanečníkov.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]