Autor textu: TASR
18.06.2019

Žilina: Víťazmi Školskej športovej ligy sú žiaci zo ZŠ Martinská 

vyhrala s náskokom 456 bodov.

Foto: Víťazom Školskej športovej ligy sa stali žiaci Základnej školy Martinská

Žilina 17. júna (TASR)

Žiaci zo Základnej školy (ZŠ) Martinská v Žiline sa stali víťazmi 11. ročníka Školskej športovej ligy, do ktorej sa od októbra 2018 do júna 2019 zapojilo viac ako 1100 detí z 13 ZŠ zo Žiliny a okolia. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

      Doplnila, že žiaci počas deviatich mesiacov súťažili v šiestich športoch. "Sily si zmerali vo futsale, florbale, vybíjanej, plávaní, atletike a lyžovaní. Na lige sa zúčastnili deti všetkých vekových kategórií od prvého až po deviaty ročník. Hralo sa celoročne minimálne raz do týždňa. Otvorenie Školskej športovej ligy sa odštartovalo vlani v októbri atletickým kolom s názvom Beh pre najmenších v Parku SNP, ktoré bolo súčasťou Primátorského dňa. Vo februári sa už tradične konali Lyžiarske preteky o pohár primátora mesta Žilina v Športcentre Oščadnica," uviedla Zigová.
      

pic
Foto: Ocenenie  jednotlivcom odovzdal viceprimátor Žiliny Vladimír Randa

Vyhodnotenie ligy sa uskutočnilo v pondelok v priestoroch Mestského úradu v Žiline. "Vyhodnocovali sa najlepší jednotlivci a najlepšie družstvá v jednotlivých kategóriách. ZŠ Martinská vyhrala s náskokom 456 bodov pred ZŠ Karpatská. Tretie miesto obsadila ZŠ V. Javorku," dodala hovorkyňa mesta Žilina.

      Víťazom a víťazkám odovzdal medaily a poháre žilinský viceprimátor Vladimír Randa.

Viac ako 1100 zapojených žiakov do Školskej športovej ligy je dôkazom, že záujem detí o šport v Žiline narastá. S radosťou podporujeme všetky aktivity, vďaka ktorým trávia mladí ľudia voľný čas aktívnym spôsobom. Poďakovanie patrí nielen deťom, ktoré poobedný voľný čas venovali športovaniu, ale aj pedagógom, ktorí sa žiakom venovali nad rámec pracovného času.

Vladimír Randa


​​​​​​​
      Školská športová liga sa konala v športových halách pri ZŠ V. Javorku a pri ZŠ Lichardova, v mestskej krytej plavárni, v Parku SNP a v Športcentre Oščadnica, uzavrela Zigová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]