Autor textu: MŠ Hollého 3, v Hlohovci.
12.06.2019

Poznáte šport discgolf?

Deti z materských škôl v Hlohovci „ÁNO“.

Foto: MŠ Hollého 3, v Hlohovci.

Hlohovec 13. júna (Skolske.sk)

Štvrtý ročník Olympiády v discgolfe sa uskutočnil na školskom dvore, v MŠ Hollého 3, v Hlohovci. Asi takto by bolo treba začať rozprávanie o tejto krásnej športovej udalosti. Rýchlo ako let discgolfového taniera sa zmenil zelený dvor na športovisko. Rôzne koše, balančné dráhy, klobúky na nácvik rovnováhy a samozrejme discgolfový kôš a disky. Už z pohľadu bolo jasné, čo sa tu bude diať.

pic
Foto: MŠ Hollého 3, v Hlohovci

Na olympiádu prišlo šesť trojčlenných družstiev detí z materských škôl. Odhodlané zvíťaziť si vypočuli privítanie, inštrukcie a vylosovali si poradie v akom súťažili. No a potom sa to začalo. Deti sa s obrovskou chuťou pustili do súťaženia. Hádzali do košov rôznych veľkostí, typov, no aj s rôznymi loptami. Nezľakli sa ani štvorhaných lôpt, petangu a najmä originálneho discgolfového koša.

pic
Foto: MŠ Hollého 3, v Hlohovci

Slnko zvedavo hrialo, no chuť detí zvíťaziť rástla. Po zaslúženom športovaní prišlo osvieženie a zdravá maškrtka. Deti nepohŕdli ani chlebíkom s rybičkovou nátierkou.  A čo myslíte, čo bolo potom? Predsa to, na čo všetci čakali. Vyhlásenie víťazov. Body sa zrátali, prezradili šikovnosť jednotlivých družstiev. Súťažné družstvá si prevzali diplom, víťazný pohár pre MŠ, olympijské tričko pre budúceho kapitána, plnú tašku hračiek a športových potrieb pre deti a srdečné blahoželania.

pic
Foto: MŠ Hollého 3, v Hlohovci

Medaila sa ligotala na krku všetkých malých športovcov. Obrovská radosť detí, fotenie na záver korunovali jeden krásny športový deň v MŠ na Hollého 3. A kto sa o to zaslúžil? Poďakovanie patrí kolektívu MŠ Hollého 3, OZ Fraštačania, Ing. M. Chalánymu, Slovenskému olympijskému výboru z Trnavy. No najväčšia vďaka patrí ľudom čo nosia v srdci lásku k športu, dobrej pohode a hlavne lásku k deťom.
​​​​​​​
Pani učiteľka Evka.

pic
Foto: MŠ Hollého 3, v Hlohovci

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]