Autor textu: TASR
12.06.2019

Najkrajší list 2019 napísala šiestačka z Krupiny 

Postúpila do celosvetového finále.

Foto:Slovenská  pošta

Krupina 12. júna (TASR)

 List žiačky Základnej školy Jozefa Cígera Hronského v Krupine Michaely Poljovkovej zabojuje v celosvetovej súťaži Najkrajší list 2019, ktorá bude v druhej polovici roka vo švajčiarskom Berne. Práca šiestačky krupinskej školy totiž najviac zaujala porotu národného kola súťaže a posunula ju tak do celosvetového finále.

      "Listov do 48. ročníka súťaže Najkrajší list 2019 nám prišlo viac ako 700, a to z vyše 130 škôl. Je to rekordný počet, a to napriek tomu, že nám enormne rastie elektronická komunikácia a tá listová, naopak, upadá," povedal pre TASR generálny riaditeľ vyhlasovateľa súťaže - Slovenskej pošty, Peter Helexa.

      Podľa neho príbeh, ktorý Michaela zaslala do súťaže, spája všetko to, čo pošta na Slovensku aj napriek moderným formám komunikácie pre ľudí robí. "Často sme dokonca aj sami súčasťou príbehov ľudí," konštatoval. Porotu zaujal aj samotný príbeh, ktorý dievča z Krupiny poslalo do súťaže.

 

pic
Foto: text

Renáta Rehorovská, Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Peter Helexa, generálny riaditeľ  SLovenskej pošty, Július Gálik, riaditeľ ZŠ J.C.Hronského, Radoslav Vazan, primátor mesta Krupina
vpredu Michaela Poljovková, víťazka súťaže

     "Snažila som sa opísať prekvapenie môjho brata, ktorému priniesol na narodeniny poštár veľký balík. Vtedy vlastne vznikol aj samotný nápad zúčastniť sa s príbehom na súťaži o najkrajší list," povedala autorka víťazného listu. Ako dodala, píše veľmi rada, a to najmä preto, aby potešila ľudí okolo seba. Víťazstvo v súťaži ju veľmi prekvapilo. 

      Radosť z víťazstva malej obyvateľky mesta prejavil aj primátor Radoslav Vazan, ktorý sa v stredu na škole, ktorú Michaela navštevuje, zúčastnil na odovzdávaní cien. "Je to aj pre nás veľké zadosťučinenie, pretože si myslíme, že výučba slovenského jazyka je na tejto škole na vysokej úrovni. Svedčí o tom aj množstvo žiakov školy, ktorí sa zúčastňujú na mnohých celoslovenských súťažiach slovenského jazyka," pripomenul.
​​​​​​​
      Základná škola Jozefa Cígera Hronského je jedna z dvoch mestských základných škôl. Podľa jej riaditeľa Júliusa Gálika ju navštevuje aktuálne 450 žiakov.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]