Autor textu: Školske
11.06.2019

Druhý ročník floorball SK LIGY ide do finále

Na výhercov čakajú  víťazné poháre.

Foto: SK Liga

Košice 11. júna (Skolske.sk)

Celonárodné finále druhého ročníka školskej súťaže floorball SK LIGA je tu. V Multifunkčnej hale v Košiciach si zmerajú sily najlepšie tímy z celého Slovenska, ktoré si postup vybojovali po mnohých odohratých zápasoch v okresných a krajských kolách.
 
Vo floorball SK LIGE nastúpilo v ročníku 2018/2019 spolu 570 tímov základných škôl. Z toho presná polovica sú dievčenské tímy. Stredoškolákov sa spolu do súťaže prihlásilo 127 tímov. Všetci títo aktívni florbalisti odohrali spolu 2070 zápasov, aby sa nakoniec prebojovali medzi tých najlepších, ktorí postúpili do celonárodného finále. To otvorí už 11. júna kategória „Základné školy – dievčatá“, pokračovať budú chlapčenské tímy základných škôl a tímy Ozbrojených síl SR, ktorých hrací deň je naplánovaný na 18. júna. Posledný hrací deň, 20. júna, bude venovaný stredoškolákom.
 
Na to, aby sa najlepšie tímy prebojovali až do celonárodného finále, museli prejsť okresnými vyraďovacími kolami a krajským turnajom. V základných kolách nastrieľali spolu 5815 gólov a 2047 asistencií, v krajských kolách 558 gólov a 335 asistencií. Na výhercov čakajú okrem víťazných pohárov a medailí aj rôzne ďalšie hodnotné ocenenia. Účastníci sa môžu tešiť aj na sprievodný program, v spolupráci s našimi partnermi sme pre nich pripravili drobné súťaže nielen v hale aj v exteriéri, kde Ministerstvo obrany SR plánuje ukážky vojenskej techniky a ďalšie zaujímavé sprievodné aktivity.   
 
Tomáš Bezák, hovorca Lidl Slovensko: „Sme hrdým generálnym partnerom tejto najväčšej športovej súťaže pre školákov, do ktorej sa zapojilo viac ako 100 000 detí naprieč celým Slovenskom. Počas predošlých mesiacov sme boli svedkami úžasných momentov, dychberúcich duelov, videli sme tímového ducha a tiež perfektné individuálne výkony. Floorball SK LIGA nezadržateľne smeruje do veľkého finále a už onedlho spoznáme šampiónov. Víťazom je však každé dieťa, ktoré sa do tejto súťaže zapojilo a urobilo tak niečo pre svoje zdravie."  
 
Tím Nadácie TV JOJ, ktorá je organizátorom školskej súťaže floorball SK LIGA pracuje na tom, aby si všetci hráči a účastníci finále užili „Intenzívne pracujeme na tom, aby tohtoročné finále floorball SK LIGA prekonalo všetky očakávania florbalových tímov, ale aj divákov. Máme technologicky špičkovo vybavenú halu, ktorá dokáže vytvoriť svetelnú show ako na majstrovstvách sveta! Pripravili sme viacero prekvapení, ktoré školáci na Slovensku na jednom mieste počas športovej súťaže ešte nezažili. Pripomínam tiež, že už teraz sa môžu školy prihlasovať do ďalšieho ročníka florball SK LIGA a mali by to stihnúť do 30.6.2019, kedy sa prihlasovanie na webe www.skliga.sk uzatvára. Držím všetkým palce!“ povedal generálny manažér floorball SK LIGA Ľuboš Sarnovský.
 
Floorball SK LIGA je projekt je určený pre žiakov základných a stredných škôl, ktorí sa prihlásia do florbalovej súťaže. Cieľom projektu je rozhýbať mládež, viesť žiakov  k pravidelnému športovaniu, učiť ich zodpovednosti, tímovej hre a fair play. Pre školy je účasť v súťaži bezplatná, jedinou podmienkou je postavenie chlapčenského aj dievčenského tímu za jednu školu. Nadácia TV JOJ ako organizátor súťaže pripraví propozície, pravidlá a zaradí prihlásené tímy do kvalifikačných skupín s ohľadom na blízkosť škôl. Z nich najúspešnejšie tímy postúpia na krajský turnaj a následne na celoslovenské finále. V ročníku 2018/2019 sa do projektu zapojilo viac ako 100 000 žiakov. Ambasádorom projektu je hviezdy hráč NHL Tomáš Tatar.
 
Organizácia turnaja a evidencia štatistík je s podporou aplikácie Rufus. 
www.rufus.team
 
ZOZNAM POSTUPUJÚCICH ŠKOLSKÝCH TÍMOV
 
Kategória „Základné školy – dievčatá“ – hrací deň 11.6.2019
1. ZŠ sv. Dominika Savia, Zvolen
2. ZŠ Komenského, Snina
3. ZŠ Malinovského, Partizánske
4. ZŠ Kopčany
5. ZŠ Staničná, Košice
6. ZŠ Nábrežie mládeže, Nitra
7. ZŠ Matky Alexie, Bratislava
8. ZŠ M. Medvedzkej, Tvrdošín
 
Kategória „Základné školy – chlapci“ – hrací deň 18.6.2019
ZŠ L. Novomeského, Lučenec
ZŠ Hviezdoslavova, Lipany
ZŠ J. Matúšku, Dolný Kubín
ZŠ a MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom
ZŠ Mallého, Skalica
ZŠ Nábrežie mládeže, Nitra
ZŠ Matky Alexie, Bratislava
ZŠ T. Moussona – Michalovce
 
Kategória „Ozbrojené sily SR“ – hrací deň 18.6.2019
1. VÚ 7945 – RCHBO – Rožňava
2. VÚ 1355 – Úrad hlavného lekára OS SR - Ružomberok
3. VÚ 1006 – Čestná stráž prezidenta republiky – Bratislava
4. VÚ 1115 – Ružomberok
 
Kategória „Stredné školy – dievčatá, chlapci“ – hrací deň 20.6.2019 
1. D: Gymnázium I. Kraska, Rimavská Sobota
2. D: Obchodná Akadémia dr. M. Hodžu, Trenčín
3. D: Gymnázium Komenského, Lipany
4. D: Gymnázium Jesenského, Kysucké Nové Mesto
5. Ch: Gymnázium, Partizánske
6. Ch: Gymnázium Hlinská, Žilina
7. Ch: Gymnázium Komenského, Lipany
8. Ch: Gymnázium I. Kraska, Rimavská Sobota
 
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]