Autor textu: TASR
07.06.2019

Žilina zmodernizuje Materskú školu na Petzvalovej ulici 

MŠ navštevuje 117 detí v šiestich triedach.

Foto: Mesto Žilina

  Žilina 7. júna (TASR)

Mesto Žilina zmodernizuje Materskú školu (MŠ) na Petzvalovej ulici vďaka finančnému príspevku vo výške 548.675 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

      Rekonštrukčné práce by mali trvať do februára budúceho roka a ich cieľom je zníženie energetickej náročnosti, úspora v spotrebe energií a zabezpečenie bezbariérovosti budovy. "V rámci rekonštrukcie sa zateplí obvodový plášť a základy budovy, vymenia sa okná, dvere a vytvoria sa bezbariérové vstupy. Okrem toho sa dobuduje časť elektroinštalácie so svietidlami a kazetovými stropmi, zateplí sa stropná konštrukcia a vymení sa strešná hydroizolácia. Projekt rovnako počíta aj s vybudovaním núteného vetrania a hydrostatickou reguláciou vykurovacieho systému," uviedla Zigová.

      MŠ na Petzvalovej ulici v súčasnosti navštevuje 117 detí v šiestich triedach. "Modernizácia sa bude realizovať za plnej prevádzky s tým, že sa budú priebežne uvoľňovať triedy. S rodičmi predškolákov sme sa dohodli, že na nevyhnutný čas umiestnime deti do priestorov elokovaného pracoviska v Základnej škole na Námestí mladosti, ktorá sa nachádza tiež na sídlisku Hájik," vysvetlila vedúca odboru školstva a mládeže Mestského úradu (MsÚ) v Žiline Viera Popluhárová.
​​​​​​​
      Doplnila, že mesto rokovalo aj s regionálnym úradom verejného zdravotníctva, ktorý túto možnosť povolil. "Verím, že rekonštrukcia bude zasahovať do výchovno-vzdelávacieho procesu škôlkarov len minimálne. Škôlka bude po modernizácii vynovená, deti i učiteľky budú mať kvalitnejšie podmienky a v neposlednom rade ušetrí MŠ na energiách," dodal primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]