Autor textu: TASR
04.06.2019

Začali sa rekonštrukcie kuchýň a jedální 

Stravovanie detí v Komárne nebude obmedzené.

Komárno 4. júna (TASR) - 

Mesto Komárno začalo v týchto dňoch s rekonštrukciami kuchýň vo svojich základných školách (ZŠ). V priebehu nasledujúcich mesiacov má prejsť obnovou všetkých šesť školských jedální a kuchýň.

      Ako prvé sa začali stavebné práce v ZŠ na Rozmarínovej ulici. V priestoroch niekdajšej výdajnej jedálne bude vybudovaná nová kuchyňa, ktorá má uspokojiť zvýšený počet stravníkov. „Práce sa od 3. júna začali aj v kuchyni v ZŠ na Pohraničnej ulici, neskôr sa začnú aj v ZŠ na Komenského ulici, na Ulici mieru, ulici Eötvösa a na Ulici práce. Stravovanie detí nebude obmedzené, pretože počas rekonštrukcie kuchýň budú obedy zabezpečené," informovala radnica

      Podľa viceprimátora Ondreja Gajdáča sú komárňanské školské kuchyne značne zanedbané, pretože sa do nich dlho neinvestovalo. „Sú tam nedostatky, ktoré treba bezodkladne riešiť. Okrem modernizácie zariadenia kuchýň je v mnohých potrebná aj výmena vodoinštalácie, elektrických a plynových rozvodov. Okrem toho je potrebná rekonštrukcia kanalizácie a v niektorých školských jedálňach aj výmena vzduchotechniky. Po obnove by mali spĺňať všetky hygienické a technické požiadavky a potrebné normy," uviedol Gajdáč.
​​​​​​​
      Ako pripomenul, vedenie mesta počíta s tým, že po prázdninách budú čakať na žiakov úplne vynovené školské kuchyne.

„Cieľom rekonštrukcie totiž nie je len náprava zanedbaného stavu školských kuchýň, ale aj zvýšenie ich celkovej kapacity a uspokojenie všetkých súčasných i budúcich stravníkov,.

Autor citacie...

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]