Autor textu: TASR
22.05.2019

Študenti navrhovali zlepšenia pre vybrané lokality

Do súťaže sa zapojilo sedem tímov

Bratislava 22. mája (TASR)

Riešenia na pozitívnu zmenu bratislavských lokalít Mlynská dolina, Mladá Garda a Kollárovo námestie prostredníctvom rýchlych a jednoduchých projektov, ale tiež inšpiratívne návrhy na riešenie problematiky dostupného bývania v meste Brno - to bolo úlohou slovenských a českých tímov v rámci medzinárodnej univerzitnej súťaže MUNISS. Víťazi budú vyhlásení v piatok (24. 5.) v Bratislave.  

"Energia, nápady a potenciál mladých a kreatívnych ľudí - študentov, sa momentálne ukrývajú v kampusoch univerzít a len málo preniká do bežného života v meste. Preto sme sa rozhodli naštartovať spoločné aktivity a pootvoriť dvere k spolupráci, ktoré v konečnom dôsledku prinesú nielen lepšiu Bratislavu pre študentov, ale i všetkých obyvateľov mesta.

Vladimír Ondrejička



      Do aktuálneho, ôsmeho ročníka súťaže sa zapojilo sedem tímov, z toho štyri slovenské a tri české tímy. Na slovenskej strane sa súťaž zamerala na Bratislavu ako dynamické študentské mesto využívajúce potenciál vzdelávacích a kreatívnych inštitúcií na jej území. Súťažné tímy boli zložené zo študentov Slovenskej technickej univezity v Bratislave a Vysokej školy výtvarných umení. Na českej strane sa hľadali riešenia na dostupné bývanie v Brne. Na súťažných zadaniach pracovali tímy slovenských a českých študentov od októbra minulého roka do mája tohto roka. Súťažné návrhy posudzovala odborná komisia.

      Víťazi súťaže budú vyhlásení na piatkovom dopoludňajšom záverečnom podujatí v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave, kde sa zároveň súťažné tímy odprezentujú. Popoludní je na Námestí slobody naplánovaná výstava jednotlivých prác. "Hlavným programom budú diskusie zástupcov magistrátu so zástupcami dotknutých území i so samotnými študentmi o ich predstavách Bratislavy ako dynamického študentského mesta," dopĺňa hlavné mesto.
​​​​​​​
      Súťaž je otvorená pre všetkých študentov Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave, študentov Masarykovej univerzity, Vysokého učenia technického v Brne (VUT) a Mendelovej univerzity v Brne. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]