Autor textu: TASR
16.05.2019

Na bicykli a kolobežke bezpečne

Tatranské deti to už vedia!

Vysoké Tatry 15. mája (TASR)

Vďaka spolupráci Mestskej polície (MsP) vo Vysokých Tatrách a Ministerstva dopravy a výstavby SR sa siedmu sezónu deti v Tatrách učia dopravnú výchovu na vlastnom mobilnom dopravnom ihrisku. „Garážované bicykle a kolobežky tak môžeme kedykoľvek programovo zaradiť do praktickej výučby v školách. Osvetou chceme prispievať k rozmachu zdraviu prospešnejšej nemotorovej dopravy,“ informoval o tom zástupca náčelníka MsP vo Vysokých Tatrách Jozef Štefaňák. 

      Zvyšovanie povedomia účastníkov cestnej premávky podporujú policajti priebežne celoročnou osvetou a upozorňujú najmä na používanie reflexných prvkov, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Dopravnou kampaňou zameranou na pozitíva využitia bicykla či kolobežky v každodennom živote sa policajti v najbližších dňoch orientujú na deti, žiakov prvého stupňa základných škôl (ZŠ) v Tatrách. V spolupráci so záchranármi Horskej záchrannej služby (HZS), ktorí pre deti pripravili základy zdravotnej prvej pomoci, ich upovedomia aj o rizikách spojených s účasťou v cestnej premávke.    

Dni sa predlžujú, čoraz viac detí využíva na cestu do školy a z nej kolobežku či bicykel, môžeme to vidieť napríklad na najväčšom sídlisku v Tatranskej Lomnici, preto s kolegami a záchranármi zážitkovou formou deti pripravíme na situácie v súlade s cestnou premávkou

Jozef Štefaňák

Je vedúcim každoročného dvojdielneho, jarného a jesenného, maratónu dopravnej výchovy. Ohľaduplné správanie všetkých účastníkov cestnej premávky a ovládanie pravidiel bezpečnosti je podľa neho prvoradou zárukou šťastného návratu domov každého z nás. 

„Sieťou diaľkových cyklomagistrál je poprepájaná takmer celá Európa. Cyklodoprava je energeticky nezávislá, priestorovo úsporná, čím je atraktívna. Aj v Tatrách sa rozmáha cykloturistika, čo prispieva k lepšiemu zdravotnému stavu obyvateľstva. Ak len trochu môžeme podporiť tento zdravý životný štýl, už od detstva napríklad správnou výchovou k bezpečnému správaniu sa na ceste či cyklochodníku, budeme radi,“ uzatvára zástupca náčelníka s tým, že od stredy až do piatka 17. mája postupne s mobilným ihriskom navštívia ZŠ v Tatranskej Lomnici, v Dolnom Smokovci a na záver zamieria do najvyššie položenej školy vo Vyšných Hágoch. 

Popis fotografie: Na snímke sa žiak prvého ročníka Základnej školy v Tatranskej Lomnici jazdí cez priechod pre chodcov  na mobilnom dopravnom ishrisku v areáli  školy v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách  FOTO: TASR

      

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]