Autor textu: Matúš Milo, Spojená škola Tilgnerova, Bratislava
15.05.2019

Slávne osobnosti na Tilgnerke

Pani učiteľka vymyslela aj post šepkárky.

Bratislava 15. mája (Skolske.sk)

Prvé prezentácie mojich mladších spolužiakov – štvrtákov, som si tento škoský rok mohol pozrieť ako divák.  Prišli aj rodičia a keď nemohli tí, prišli starí rodičia.  Bol to klasický projekt, ktorý každý rok robí so štvrtákmi pani učiteľka Bodláková. Žiaci predstavili projekty o slávnych slovenských osobnostiach. Keďže som to isté aj ja absolvoval v štvrtej triede, bolo príjemné vidieť to z druhej strany. Z tej, ktorá len počúva a nemusí nervózne čakať na svoj výstup.

Myslím si, že my sme to mali možno jednoduchšie, lebo sme prezentovali našej pani učiteľke triednej a šéfredaktorke učiteľských novín. Asi by som v koži dnešných štvrtákov tiež nebol taký pokojný, ako pri svojom vystúpení pred dvomi rokmi, predsa len teraz boli v triede aj rodičia. Dali to však pekne a síce mali niektorí trému, nezľakli sa.  
 

pic
Hviezdoslav

Pani učiteľka im vymyslela aj post šepkárky, ktorý sme my vtedy nemali. Bolo to dievča, čo čupelo vpredu a našepkávalo, keď žiačik pri plátne naznačil očami, že nevie, čo ďalej.  Žiaci ukázali portréty, ktoré kreslili, obrázky sôch, či modelov, alebo staré fotografie, ktoré súviseli s osobou, o ktorej prednášali.  Na záver sme spolu s jedným terciánom, ktorý si tiež veľmi dobre pamätal na to, keď on prezentoval Aurela Stodolu, vyhodnotili prednesené projekty a jedného zo štvrtákov sme ocenili. Všetci sme si spoločne zatlieskali a rozlúčili sme sa.

pic
Kempelen

Deti aj rodičia sa pri vypracovávaní projektu, ktorý trval – ak si dobre pamätám – skoro dva mesiace, dozvedeli veľa o ľuďoch, ktorých predtým vôbec nepoznali.

Podľa mňa štvrtáci na tento deň nezabudnú, tak ako ja a moji spolužiaci vo vyšších ročníkoch.

Ktovie, možno o dva roky práve jeden z nich bude mať možnosť ako ja, pozrieť si práce svojich mladších kamarátov.

Matúš Milo, 6.C.
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]