Autor textu: Skolske.sk
14.02.2019

Čo čítajú mladí?

Nesmrteľní hrdinovia, zázračné svety, rany osudu, smrteľné hrozby a záchrana sveta.

Bratislava 14. februára (Skolske.sk)

To spája mnohé fantasy série pre mladých aj dospelých čitateľov, ktoré vychádzajú vo svete aj u nás. Každý z nás potrebuje nejaký únik z bežnej reality, prečo neujsť do sveta mágie a nadprirodzena? Hrdinovia majú odvahu vyriešiť takmer akýkoľvek problém a tú dodávajú aj svojim čitateľom. "Žáner fantasy stále vládne young adult literatúre, vieme to aj my vo Vydavateľstve SLOVART, a preto sa snažíme prinášať mladým čitateľom to najlepšie, čo v tomto žánri vychádza" hovorí Alexandra Petrášová z Vydavateľstva SLOVART, spol. s.r.o. 

Osvedčenú autorku Holly Black môžu slovenskí čitatelia poznať vďaka sérii Magistérium, ktorú napísala spolu s Cassandrou Clare. Teraz prichádza s novou fantastickou sériou Férska sága s úvodnou časťou Krutý princ o manipulácii aj nevyspytateľných vášňach. 

Na konci januára vyšlo aj pokračovanie série Na dvore z tŕňov a ruží, o odvážnej Feyre, ktorá musí spoznať svoje nové nesmrteľné telo a schopnosti, o ktorých dlho ani netušila, v románe Na dvore z hmly a besu od etablovanej autorky Sarah J. Maas. 

V češtine vyšla prvá časť novej série Sedmiříší v troskách – Síla ohně od autorky menom Cinda Williams Chima. Je presiaknutá temnou mágiou a nebezpečenstvami, z ktorých tuhne krv v žilách. 

"Ak však radšej čítate príbehy z reálneho života o normálnych hrdinoch, ktorí neoplývajú nadprirodzenými schopnosťami, vo Vydavateľstve SLOVART sme pripravili aj niečo pre vás, hovorí A. Petrášová.

Koncom januára vyšla novinka od Benjamina Alire Sáenza, ktorý nás dojal svojou predchádzajúcou knihou o sile priateľstva a rodiny Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru. V románe Nevysvetliteľná logika môjho života sa stretávame so Salom, ktorý nastupuje do maturitného ročníka. Sal vyrastá s adoptívnym otcom gayom v milujúcej mexicko-americkej rodine a celkom sa teší na všetko, čo ho v poslednom roku na strednej škole čaká. Do jeho života však nečakane zasiahne minulosť. On a jeho najlepšia kamoška Samantha musia náhle čeliť udalostiam, ktoré ich donútia prehodnotiť, v čo veria, aj ako sa vyrovnať so stratou najbližších a so žiaľom. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]