Autor textu: Ján Lašák
08.02.2019

Fakulta masmediálnej komunikácie otvára svoje dvere

Maturantom predstaví úspešných študentov a absolventov.

Trnava 8. februára (Skolske.sk)

Trnava, 8. februára (SkolskyServis.sk) – Viac ako 600 maturantov a záujemcov o vysokoškolské štúdium dnes navštívi Trnavu v rámci dňa otvorených dverí, ktorý organizuje Fakulta masmediálnej komunikácie UCM. Okrem možností štúdia spoznajú aj jej úspešných absolventov a študentov, ktorí sa dokázali úspešne presadiť.

O svoje skúsenosti sa podelia Anton Suchota, slovenský raper a člen hudobnej rapovej skupiny Mater, známy pod umeleckým menom Tono S. a Alžbeta Saloňová, známa pod skratkou Beth.Sal, ktorá má na sociálnej sieti Instagram viac ako 152 000 sledovateľov a patrí medzi najznámejšie instagramové influencerky na Slovensku.

Budúci študenti sa okrem dôležitých informácií o vysokoškolskom štúdiu dozvedia aj to, ktorý zo študijných programov je pre ich budúcu profesiu najvhodnejší a aké možnosti im štúdium ponúka.

„Pre záujemcov o štúdium na našej fakulte sme si pripravili praktické ukážky audiovizuálnej či rozhlasovej tvorby, ale aj osobné príbehy a skúsenosti našich študentov a absolventov v oblasti digitálnych hier a marketingu. Našim cieľom je ukázať maturantom, čo všetko sa okrem teoretických poznatkov môžu naučiť a motivovať ich k ďalšiemu profesionálnemu rozvoju,“ uviedol Andrej Brník, prodekan pre rozvoj a spoluprácu s praxou.

Fakulta masmediálnej komunikácie UCM ako jediná na Slovensku ponúka štúdium v piatich študijných programoch zameraných na masmediálnu a marketingovú komunikáciu, vzťahy s médiami, digitálne hry a aplikované mediálne štúdiá. Disponuje vlastným multimediálnym HD štúdiom, fotoateliérom a rozhlasovým vysielaním, vďaka čomu ponúka pre študentov široký priestor na praktickú realizáciu. Okrem toho spolupracuje s viacerými reklamnými a digitálnymi agentúrami, prostredníctvom ktorých prináša do výučby praktické prednášky a workshopy.

Každý rok si podá prihlášku množstvo zaujímavých a talentovaných uchádzačov, ktorí po skončení štúdia nachádzajú uplatnenie vo svojom odbore. Od prvého ročníka podporujeme študentov v ich tvorivom napredovaní a snažíme sa vytvoriť vhodné podmienky pre čo najlepšie prepojenie teórie s praxou,

Ľudmila Čábyová

Jej slová potvrdzuje aj Alžbeta Saloňová, ktorá uviedla: „Štúdium na FMK UCM v Trnave mi dalo predovšetkým praktické skúsenosti a práve to je dôvod, prečo by som všetkým, ktorých zaujíma práca v médiách alebo marketingu, odporučila študovať na tejto fakulte.“

Deň otvorených dverí organizuje Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave pravidelne každý rok. V minulom roku presiahol rekordnú účasť 650 návštevníkov. Prihlášku je možné si podať do 30. 4. 2019.

Fakulta masmediálnej komunikácie je jednou zo štyroch fakúlt Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Je mladá, moderná, dynamická a ako prvá na Slovensku začala poskytovať komplexné vzdelávanie v oblasti mediálnej komunikácie. V súčasnosti poskytuje štúdium v piatich študijných programoch: masmediálna komunikácia, marketingová komunikácia, media relations, aplikované mediálne štúdiá a teória digitálnych hier. Okrem bakalárskeho, magisterského a doktorandského štúdia realizuje aj habilitačné a inauguračné konania. Ako jediná fakulta v Čechách a na Slovensku má registrované v prestížnej svetovej databáze Web of Science až tri vedecké časopisy: Communication Today, European Journal of Media, Art and Photography a Lege Artis. Language yesterday, today and tommorow.

SkolskyServis.sk informoval Peter Krajčovič Fakulta masmediálnej komunikácie, UCM v Trnave

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]