Autor textu: Skolske.sk
07.02.2019

V Košiciach hľadajú Kráľa detských čitateľov

O titul sa môžu uchádzať žiaci 6. - 7. ročníka ZŠ a študenti I. stupňa osemročných gymnázií.

Košice 7. februára (Skolske.sk)

Knižnica pre mládež mesta Košice aj tento rok hľadá Kráľa detských čitateľov, čím pokračuje vo svojej dlhoročnej tradícii. O titul sa opäť môžu uchádzať čitatelia knižnice, žiaci 6. - 7. ročníka základných škôl a študenti I. stupňa osemročných gymnázií. 

Aby záujemca takýto prestížny titul získal, musí úspešne absolvovať až tri súťažné kolá, v ktorých si zmeria svoje vedomosti a zručnosti so svojimi rovesníkmi. „Prvé kolo pozostáva z testu, ktorý je prioritne zameraný na čitateľskú gramotnosť. Zaradili sme ale tiež otázky, ktoré vyskúšajú dôvtip a fantáziu našich súťažiacich“, prezrádza Kamila Prextová, zástupkyňa riaditeľky knižnice. Prvé kolo absolvujú účastníci súťaže vo svojich pobočkách. Vzíde z neho 20 pobočkových víťazov, ktorí sa zúčastnia semifinálového kola. Toto druhé kolo preverí čítanie s porozumením, znalosť knižničného fondu a trošku sa súťažiaci pohrajú pri skúmaní nezvyčajnej mapy mesta Košice.

Druhé kolo už posunie do finále šesť tých najlepších. „Myslím, že už samotné finále je pre súťažiacich výzvou. Oni však tentoraz výzvu budú musieť tiež pripraviť. Ich úlohou bude zostaviť výzvu pre kamarátov, ktorá by mala povzbudiť a vyburcovať k väčšiemu záujmu o samotné čítanie a dobré knihy. Podľa toho ako sa im to podarí, porota rozhodne, ktorí z finalistov sa stane absolútnym víťazom – Kráľom detských čitateľov 2019.

Kamila Prextová

Práve ten, či tá, bude potom reprezentovať všetkých detských čitateľov na celomestských aktivitách knižnice po celý rok. Slávnostná korunovácia prebehne 11. apríla 2019 v priestoroch pobočky knižnice LitPark na Kukučínovej 2 v Košiciach. 

Skolske.sk informovala Viera Ristvejová z Knižnice pre deti a mládež Košice

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]