Autor textu: TASR
04.02.2019

Košická knižnica prostredníctvom literárnej súťaže objavuje talenty

Zapojte sa do 24. ročník súťaže Literárne Košice Jána Štiavnického.

Bratislava 4. februára (Skolske.sk)

Knižnica pre mládež mesta Košice vyhlásila 24. ročník súťaže Literárne Košice Jána Štiavnického. Je určená talentovaným žiakom 5. až 9. ročníka základných škôl a študentom 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií, ktorým knižnica každoročne dáva priestor literárne sa prejaviť a poodhaliť svoje nadanie. „Témy súťaže pre nás už tradične pripravila pedagogička a literárna vedkyňa Markéta Andričíková z Univerzity P. J. Šafárika (UPJŠ) v Košiciach,“ uviedla zástupkyňa riaditeľky knižnice Kamila Prextová.

Nakoniec vybrali témy - Vstúpil/a som do svojho obľúbeného filmu, Niekde sa stala chyba a Nohy mi vrástli do zeme. Organizátori veria, že budú pre súťažiacich rovnako inšpiratívne ako tie minuloročné a dostanú opäť množstvo kvalitných textov. „Ak sa teda chcú záujemcovia literárne prejaviť, svoju prácu môžu poslať na emailovú adresu [email protected] najneskôr do 15. marca. Zároveň si dovolím súťažiacich upozorniť, že je potrebné dodržať formálnu úpravu a rozsah prác, a tiež uviesť všetky povinné údaje o súťažiacom,“ upozornila Prextová. 

Všetky podrobnosti o súťaži sú k dispozícii na webovej stránke knižnice, práce spĺňajúce vyhlásené podmienky budú knižnicou postúpené na posúdenie odbornej porote. Posudzovať ich opäť budú Marián Andričík z Katedry slovakistiky, slovanských filológií a komunikácie Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach, Markéta Andričíková z Katedry slovakistiky, slovanských filológií a komunikácie Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach a s nimi Ján Gavura a Peter Karpinský z Inštitútu slovakistiky a mediálnych štúdií Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove. „Výsledky súťaže slávnostne vyhlásime v rámci osláv Dňa mesta Košice v máji v pobočke LitPark,“ uzavrela Prextová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]